Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 6. Moederliefde of -hebzucht

op 10 juli 2017 door

Zijn jullie ook zo dol op Elsschot? Love Lit (je volgt deze community natuurlijk al op Hebban!!) is bij de leesclubs van alledrie de boeken van Elsschot betrokken. Love Lit-lid Nathalie B. organiseert een Elsschot-wandeling in Antwerpen op 16 september. Interesse. Kijk op de speciale pagina met als titel 'Elsschot-wandeling.' 

Vraag 6.a. Op blz. 71 staat: "Moeder is zot van glorie." Wat is die moeder eigenlijk voor een personage: een supermoeder die alles voor haar kind Willem over heeft, een dwingeland en matriarch, een gehaaid type die alleen maar op geld en eigen gewin uit is?

Vraag 6.b. Is er nu sprake van moederliefde of moederhebzucht? Moeder slaagt er in steeds het geld naar haar toe te krijgen, zonder dat anderen dat weten. Hoe kan dat?

Vraag 6.c. In veel boeken van Elsschot speelt Boorman een rol. Boorman is vaak de oplichter (zie bijvoorbeeld de leesclub ‘Het Tankschip.’ Zou moeder Boorman kunnen zijn?



Reacties op: Vraag 6. Moederliefde of -hebzucht

Meer informatie