Raaf van Roos Vlogman

op 21 december 2020 door

Deze maand verschijnt de debuutroman van auteur en dichter Roos Vlogman, Raaf, over een zoon die gedwongen wordt zijn moeder overal maar te volgen. Hebban organiseert een leesclub met het boek, waarvoor we 15 exemplaren uitdelen aan deelnemers!

Vlogman (1992) studeerde af aan de opleiding Creative Writing, ArtEZ. In 2016 won ze de juryprijs van schrijfwedstrijd Write Now! met haar verhaal 'Sessie 51'. Eerder publiceerde ze verhalen, essays en gedichten in onder andere Trouw, Tirade, De Gids en De Morgen.

Raaf

Tussen de jonge Raaf en zijn moeder loopt een lijntje, een dun wit glinsterend lijntje, iets dikker dan spinrag. Het rekt mee, maar staat altijd gespannen en wordt steeds strakker aangetrokken: als zijn moeder zich voor de zoveelste keer verstopt en Raaf haar moet zoeken; als zij Raaf dwingt tot een soa-test en zij met hem meegaat naar de huisarts; als Frederik – hun hond – na zijn dood via haar laat weten waar hij wil worden uitgestrooid en Raaf gedwongen wordt haar te volgen. Wat houdt Raaf daar bij zijn moeder?

Raaf is het verhaal over de grenzeloze relatie tussen een zoon en zijn moeder. In compact en humoristisch proza weet Roos Vlogman feilloos de vinger op de zere plek te leggen, waarbij je je steeds afvraagt: kun je werkelijk loskomen van waar je vandaan komt?

Leesfragment

Ben je benieuwd of Raaf een boek voor jou is? In dit fragment lees je alvast een hoofdstuk en maak je kennis met het verhaal. Mocht dit je bevallen dan kun je je hieronder inschrijven voor de leesclub met het boek!

Lees de eerste 17 pagina's van RaafReacties op: Raaf van Roos Vlogman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken