Advertentie

Reis naar mijn vader van Roel Richelieu Van Londersele

op 15 november 2018 door

Robbert Van Lierde is de zoon van een kleine sigarenfabrikant die moeilijk het hoofd boven water kan houden. Roberts moeder had zich een betere toekomst ingebeeld en werkt haar onvrede uit op de zesjarige Robbert, terwijl haar drie andere kinderen buiten schot blijven. Hoe harder de moeder wordt, hoe meer Robbert naar de steun van zijn vader hengelt, maar die werkt achttien uur per dag en heeft geen tijd voor een vaderrol. Robbert groeit op, probeert zijn moeder te plezieren, maar ze wijst hem telkens af. Hij probeert mooie momenten met zijn vader te sprokkelen, maar het steekspel met zijn moeder domineert zijn leven. Er rest hem alleen de ambitie om haar te bewijzen dat hij iemand is.

Wanneer de vader ziek wordt en het fabriekje noodgedwongen zijn deuren sluit, verhuist het echtpaar naar het ouderlijk huis van de moeder. De moeder lijkt te ontdooien. Of is dat slechts een momentopname?

Roel Richelieu Van Londersele was de eerste Gentse stadsdichter. Behalve als dichter verdiende hij al zijn sporen als romanschrijver. Hij is ook stichterredacteur van www.hetgezeefdegedicht.be.

Lees een sneak previewReacties op: Reis naar mijn vader van Roel Richelieu Van Londersele

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken