Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schitterend lichaam van Agustina Bazterrica

op 02 december 2020 door

Agustina Bazterrica (1979) schrijft zowel romans als korte verhalen. Ze is een belangrijke figuur in de literaire kringen van Buenos Aires als mede-organisator van 'Siga al Conejo Blanco', dat verschillende evenementen en workshops organiseert. Ze heeft al meerdere prijzen voor haar boeken ontvangen, waarvan de belangrijkste de Premio Clarín Novela is voor Schitterend lichaam. Het boek werd gekozen uit bijna 500 ingestuurde manuscripten. Bazterrica's boek werd daarna in acht talen vertaald, waaronder het Nederlands (door Heleen Oomen).

'Deze prikkelende, treurige roman hanteert op knappe wijze een tweezijdig zwaard.' – The Guardian

Schitterend lichaam

Marcos Tejo is manager van een grote vleesverwerkingsfabriek, ervaren en geroutineerd, maar ondertussen treurend om zijn overleden zoontje en het vertrek van zijn vrouw. Hij zorgt voor zijn zieke vader en staat bijna op voet van oorlog met zijn zus. De lichte kant van het leven gaat geruisloos aan hem voorbij. Maar de dag dat hij van een vleesleverancier een levend cadeau krijgt is het begin van een proces dat hem ertoe zal brengen alle regels met voeten te treden. Dierenvlees is door een virus ongeschikt geworden voor consumptie, en de maatschappij is inmiddels verdeeld in twee groepen, zij die eten en zij die gegeten worden.

Schitterend lichaam is een ontroerende, soms weerzinwekkende roman en een uiterst treffende metafoor voor de geïndustrialiseerde manier waarop wij mensen met dieren omgaan.

Leesfragment

Schitterend lichaam verdeelt de maatschappij op meer manieren dan een, en dat maakt deze actuele roman er een die je niet mag missen. Wil je meer lezen voordat je besluit mee te doen aan de leesclub waarvoor je je onderaan dit artikel kunt inschrijven? Lees hier een sneak preview:

Lees de eerste tien pagina's



Reacties op: Schitterend lichaam van Agustina Bazterrica

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Agustina Bazterrica

Agustina Bazterrica

Agustina Bazterrica (1974, Buenos Aires) werd met haar tweede roman Schitterend ...