Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 25 juni 2018 door

LAATSTE VRAAG STAAT ONLINE! Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. ‘Maud’ is het eerste deel in ‘De stadstuin’- trilogie. Vind je dat deze titel de inhoud van het verhaal dekt? Vooral omdat de jongere zus Yara ook een grote rol speelt in het verhaal?

2. Hoe ontwikkelen de hoofdpersoon Maud zich gedurende het verhaal? Kun je je met haar identificeren?

3. Naast Maud speelt haar zus Yara ook een grote rol in het verhaal. 
a) Wat vind je van hun (zussen)relatie. 
b) Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? 

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt de plot zich?

6. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief).

7. Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?

8. Zelf had ik verwacht dat de verhaallijn rondom Maud afgerond zou worden in dit boek en dat ze meer een gastrol zou spelen in de andere delen, maar er zijn toch nog wat losse eindjes. Wat vind je daarvan?

9. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

10. Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken