Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 31 juli 2019 door

Update 15/09: Morgen sluiten we de leesclub af, dus ik laat jullie even weten wat nog ontbreekt. Ik mis bij vraag 10 nog de eigen vraag van Ann en Marijke (niet zo heel erg, want jullie hebben ijverig op die van de anderen geantwoord). De recensies van Natalie, Silvia en Suzanne verwacht ik nog in de loop van de dag. En in dit afsuitende topic mis ik nog de helft van jullie (niet zo heel erg, maar voor het eindverslag is het wel handig als ik daar onder andere een quote uit jullie recensie zou terugvinden). Bedankt iedereen voor een superfijne leesclub en fijne zondag nog! 

Update 12/09: Sinds een dag of drie, vier mis ik een aantal van jullie bij de discussie. Sluiten jullie vandaag of ten laatste morgen aan, zodat we met zijn allen ook de allerlaatste vragen kunnen tackelen? Vraag 10 heb ik net online gezet. 

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. Elke vraag krijgt een eigen artikel.

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

LEESCLUBVRAGEN  

1/ Eerste indruk & verwachting

1a/ Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

1b/ Wat verwacht je van Stillhouse Lake? Denk je dat dit boek het vooral moet hebben van de onderhuidse spanning of verwacht je eerder veel actie en vaart, misschien zelfs geweld en bloed? 

2/ Proloog

2a/ Gina komt thuis met haar twee kinderen. Er is een auto in de gevel gereden en de straat staat vol politie. Had je ook maar enig idee waarom Gina als misdadiger werd behandeld? Welke mogelijke redenen gingen er door je hoofd?

2b/ Wat vond je van de proloog, was die geslaagd? Maakt een proloog een thriller sterker volgens jou? 

3/ Op de vlucht 

Kun je begrijpen dat Gwen op een bepaald moment alweer wil verhuizen, hoewel ze goed beseft dat dat funest is voor haar kinderen? Wat was je gevoel toen haar plannen gedwarsboomd werden door hulpsherrif (!) Javi die plots voor de deur stond? Vond je dat een geslaagde ‘verrassing’ van de auteur? Waarom wel/niet? 

4/ Absalom 

Heb je je ooit afgevraagd hoe het contact tussen Gina en Absalom precies tot stand is gekomen, waarom ze er geen enkel probleem mee heeft hem te vertrouwen? Wat was doorheen het boek je gevoel bij dit personage? Is dat geleidelijk aan veranderd of kwam de onthulling van zijn kwalijke rol als een complete verrassing? 

5/ Schrijfstijl & opbouw verhaal 

5a/ Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt?

5b/ En wat met de opbouw van het verhaal? Het vertelperspectief? Vertel ons wat je hierover kwijt wil. Wat zorgde ervoor dat je steeds verder wilde lezen? Of was dat niet het geval? 

6/ Scènes 

Welke scène is je het meest bijgebleven? Dat kan iets verdrietigs zijn, maar ook een mooi moment of nog iets helemaal anders. Waarom precies kies je voor dat stukje? 

7/ Spanning & ontknoping 

7a/ Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg). 

7b/ Op een schaal van 1 tot 10, hoe spannend vond je het boek? Op welke manier probeerde de auteur de spanning op te drijven? Bij deze vraag kun je alles noteren wat met de spanning in het boek te maken heeft.

7c/ Eindelijk weten we hoe Melvin zo makkelijk Gina/Gwen kon volgen. Wat wil je kwijt over de ontknoping? Zorgt de cliffhanger helemaal op het einde ervoor dat je in oktober heel graag het tweede deel wil lezen? 

8/ Thema's

Wat is voor jou het hoofdthema in het boek? Kun je vertellen waarom je voor dat thema kiest? 

9/ Verfilming 

9a/ We gaan ervan uit dat het boek verfilmd wordt voor tv. Wie zie jij in de rol van Gina/Gwen en Melvin? Ken je ook een leuke acteur voor een aantal van de andere personages? Geen probleem als je geen acteurs bij naam kent, in dat geval laat je gewoon even weten hoe de genoemde personages er in jouw hoofd uitzien.

9b/ Welke rol zou je zelf kunnen/willen spelen? Is dat Gina/Gwen, Melvin, Sam, Prester, Kezia, Graham, Javi, Absalom of nog iemand anders? Waarom denk je dat die rol bij jou zou passen?

9c/ Zou je naar de film kijken als je het boek niet gelezen had en er een leuke trailer getoond werd? Waarom wel/niet? 

10/ Jouw vraag 

Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag had je nog gesteld aan de deelnemers? Reacties/antwoorden op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom, kom dus ook de komende dagen nog een kijkje nemen bij deze laatste discussievraag. 

En dit waren ze dan, de tien discussievragen. Zorg er alsjeblieft voor dat je tegen zondag 15/09 je bijdrage hebt geleverd op alle discussiepagina's en je recensie online hebt gezet. Bedankt alvast! 

----------


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken