Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stress Reset - Teleurstellende informercial

op 08 januari 2017 door

Waarschuwing: 'Dit boek gaat je leven grondig veranderen'. Met die woorden begint Carine Green (34) haar boek Stress Reset. Langdurige stress en onverwerkte trauma’s kunnen tot heel wat klachten en aandoeningen zoals chronische vermoeidheid leiden. Carine zocht en vond een oplossing voor deze problemen.

Met deze tekst sprak het boek 15 deelnemers aan en de leesclub ging onderzoeken wat wij nu echt van dit verhaal vonden. Stress Reset moest nu bewijzen of het inderdaad wist hoe chronische klachten en/of stress aan te pakken. Nieuwsgierig waren we naar de tips en veranderingen die we gingen ontdekken in dit boek. Daarnaast wilden we vooral dat dit dunne boekje de juiste woorden en boeiende inhoud had.

Deed Stress Reset wat het beloofde?

Teleurstelling

Heb het gevoel dat het boek een lange infomercial is. - Marjoleine Sauer

Ik ben teleurgesteld en had wat meer diepte verwacht. - Willeke

Ik voel me vooral teleurgesteld en misleid. - masc

Kwam ik thuis van een koude kermis. - Kitty1969

Ervaring

Het boek was hoe wel oppervlakkig fijn om te lezen. - Tessa Droge

Het is vooral een persoonlijk relaas dat iemand wilde schrijven en dat lijkt gelukt. - Johan DC

Het zou interessanter geweest zijn als de schrijfster haar levensweg, haar verhaal verder had uitgebreid - Ann Janssens

Zou het dan toch ? - Alegna

Testen of niet? - Regine Koster

Wie J.P is blijft een raadsel maar wat hij voorschrijft werkt - Tessa Droge

Toch was het gevoel van ongeloof groter. Als het allemaal zo gemakkelijk zou zijn - Danielle Henssen

Welles-Nietes! - masc

Er gebeuren wel vaker wonderen maar dit ging me echt te ver. - Kitty1969

Mijn gevoel is vooral ongeloof en scepticisme. - Alegna

Eindconclusie

Dit boek zorgde voor een dubbel gevoel bij de meerderheid van de leesclub. De zoektocht van Carine was interessant en haar reis door verschillende middelen en therapieën vaak herkenbaar. Ook het gevoel van er niet alleen voor te staan en gehoord te worden vonden de lezers fijn. De mysterieuze J.P die Carine ontmoette met zijn oplossing zorgde voor vragen. Sommige deelnemers wilden meer over hem weten.

Het eerste deel van het boek was ondanks foutjes best aardig om te lezen. Vooral deel twee zorgde voor wrevel, verveling en verlies van interesse bij een groot aantal lezers. Veel groepsleden vonden dat deel twee moest geschrapt worden of wetenschappelijk onderbouwd. Nu werden enkel meningen gegeven maar het leek alsof voor- en nadelen van deze voedingssupplementen niet onderzocht waren. Ook over eventuele bijwerkingen vond je in heel het boek niets terug.

Anderen dachten dat het een goed idee was voor de auteur om deel twee te schrappen en het eigen verhaal beter uit te diepen. De meest gehoorde opmerking was: 'Dit lijkt wel een reclamefolder'. Infomercial werd het woord om het boek te omschrijven in onze leesclub.

Zeker geen aanrader. Waar het goed begon, is het overall een tegenvaller. Er zijn geen tips waar het gaat om los te komen van stress, tenzij je terug wilt vallen op wazig beschreven doseringen van voedingssupplementen. - Miky

Nu blijf je met een leeg gevoel achter. Een misser van formaat. - fany

Ik kan slechts 1 ster geven - Diana van den Eynde

Een tegenvaller - Willeke

De vlag dekt de lading niet want over een stress reset gaat het hele boek niet en dat is jammer. - Johan DC

Het is absoluut niet wat ik ervan verwacht had. - helleke61

De titel en omslag geven je de indruk dat je na het lezen van dit boek alle ingrediënten in handen zult hebben om stressloos en zonder vermoeidheid door het leven te gaan. De lezer die echter met dit gevoel aan het boek begint en met een sceptische blik leest, gaat een teleurstelling tegemoet: hij/zij leest meer een folder over het goede van een paar voedingssupplementen dan een interessant boek vol tips. - Hélène De Wuffel

Een gezellige leesclub als stressvermindering

Ons harde oordeel. 7 maal 2 sterren, 5 maal 1 ster, 2 maal 3 sterren en 1 maal 4 sterren. Een gemiddelde van 2 wat goed weergeeft hoe het boek ervaren werd. Ondanks het tegenvallende boek bleven de deelnemers enthousiast en werd het toch een gezellige leesclub. We deelden tips met elkaar en misschien dat dit toch voor wat stress-vermindering heeft gezorgd?

Lees alle recensies over Stress ResetReacties op: Stress Reset - Teleurstellende informercial

Meer informatie

Gerelateerd

Over