Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag - Strijder

op 18 augustus 2017 door

Eindverslag van de Leesclub

OVER ‘STRIJDER’
Dit boek is het vierde deel in de Talon-saga, over de draak Ember en haar strijd tegen Talon.
Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Maar niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en... Dante, haar eigen broer - die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen. Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?
Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-series als The Iron Fey en Blood of Eden.

LEESCLUB
Het was duidelijk dat iedereen met volle teugen genoot van het lezen en zich weer helemaal liet meevoeren naar de drakenwereld van Ember en co. De prachtige cover en dito boekenlegger konden ook op de goedkeuring rekenen van de deelnemers. Een exemplaar om mee te pronken in de boekenkast volgens velen!
Dat iedereen vindt dat Ember de grootste groei doormaakt in dit boek is geen verrassing. Vooral de scene die de dialoog met haar ‘innerlijke draak’ weergeeft is prachtig! Ook over de thema’s bestaat een grote eengezindheid : vriendschap, liefde, zelfacceptatie en loyaliteit zijn daarin de belangrijkste.
In de leesclub hadden we verschillende soorten draken bij de lezers. Variërend van gliterend licht roze (Desiree) tot slank donkerblauw (Karl). Het resultaat op een vraag om de verbeelding aan te spreken was in ieder geval erg mooi om te lezen!
Wie krijgt er straks gelijk op de vraag wie de opdrachtgever van Mist is? Dante heeft vijf stemmen (Yvie, Evy, Maaike, Jennifer en DarkMoon) maar ook de Archivaris heeft meerdere stemmen (Desiree, Angieroxy, Marjolein en Amber). De andere deelnemers denken nog aan Mist (Brenda), Jade (Danielle) of een nog te introduceren nieuw personage (Karl, Elise en de Sannes).
Het gruwelijke plan van de Oudste Draak en de ‘shocking science’ zijn de verrassendste elementen in dit boek volgens velen.
Maakt het volgende boek de verwachtingen waar? Krijgen we een spannende eindstrijd? En hoe loopt het af met al onze helden?

EINDOORDEEL
‘Strijder’ is weer een Julie-juweeltje vat Angieroxy de leesclub mooi samen. Karl, Marjolein en Sanneh vinden het een vervolg dat recht doet aan de spannende reeks. Ook naar het volgende deel wordt reikhalzend uitgekeken door Yvie, Sannejms  en Maaike (zij rekenen op een knaller van een afsluiter). Jennifer wil zichzelf pijnigen en wacht ‘graag’ nog een jaar op het vervolg!
Elise zegt dat ze de pijn, het verdriet en de vreugde van de hoofdpersonages kan voelen alsof ze het zelf meemaakt. Amber zet haar principes voor deze keer opzij en geniet wel van deze driehoeksverhouding tussen Ember en Garret – Riley. Volgens DarkMoon speelt Julie Kagawa het elke keer weer klaar om ons op het verkeerde been te zetten!
Kortom, Brenda zegt : voor elke Fantasy-fan een echte aanrader, en daar waren we het allemaal mee eens!

WAARDERING
De gemiddelde sterwaardering van de leesclubdeelnemers is 4,5 ster! Iedereen was het er over eens dat dit weer een waardig deel van een fantastische serie is!

Groetjes Marjolein en Evy, het was ons een waar genoegen!Reacties op: Eindverslag - Strijder

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...