Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 13 juni 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

1. Wat vinden jullie van de meerdere vertelperspectieven? Vanuit welk personage lazen jullie het liefst? Van wie had je eventueel meer willen lezen?

2. Kun je de titel en de cover in relatie brengen met de inhoud van het boek? Op welke manier vertelt de cover al heel veel?

3. Wat vinden jullie van de schrijfstijl? Lijkt het een beetje op die van in Half Zwart (Half Bad) of niet? Vonden jullie het boek vlot lezen?

4. Wat vinden jullie van de opbouw van het boek? Was er genoeg spanning om door te lezen en zo ja, door wat kwam die spanning?

5. De verhalen van de hoofdpersonages zijn zo uiteenlopend en toch heeft Sally Green een manier gevonden om ze samen te brengen. Had je de manier waarop ze dit deed, zien aankomen? Zo niet, wat had je dan wel verwacht?

6. Als je The Smoke Thieves zou aanraden aan een vriend of vriendin, hoe zou je die persoon dan overtuigen? Waarom is dit volgens jou een echte must read, of net niet? Denk daarbij aan de schrijfstijl, de personages, de verschillende perspectieven,...

7. Voor we aan deze leesclub begonnen, had nog niemand de Half Bad-/Half Zwart-serie van Sally Green gelezen. Heeft The Smoke Thieves je kunnen overtuigen om deze boeken toe te voegen aan je TBR? Waarom wel/niet?

8. Wat heeft het boek nu echt gemaakt? Kies een aspect die je echt super vond. 

9. Wat vond je dan het minste aan het boek?

10. Wat zijn je verwachtingen voor het volgende deel? Wat denk je dat onze 5 helden nog te wachten staat?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd