Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 30 oktober 2017 door

Update 10 december - De laatste vraag werd vanmorgen geplaatst. Nu rest er nog een weekje om de discussie af te ronden, een recensie te schrijven en nog even langs te komen in het topic 'Eindoordeel'. Succes! 

Update 1 december - Ondertussen staat alweer de vierde vraag online. Markus & Lisa, jullie zijn nog niet gesignaleerd op de discussiepagina, maar jullie hebben vast ook wat te vertellen, ik zie jullie graag heel binnenkort! 

Update 19 november - Komt iedereen even langs op deze discussiepagina? Er staan sinds maandag 13 november twee 'voorafvraagjes' klaar, die je beantwoordt zodra het boek binnen is. Vergeet ook niet af en toe in het leesclubcafé binnen te springen om de eerste ervaringen met het boek te delen. Fijne zondag en veel leesplezier! 

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

.

LEESCLUBVRAGEN  (aangepast 25 november) 

1.Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... En wat verwacht je van het boek? 

2. De Nederlandse vertaling van 'The woman in the window' verschijnt in februari 2018, wij kunnen het boek dus drie maand vroeger lezen dan veel Nederlanders/Vlamingen. Zelfs de Engelstalige versie is nog niet op de markt, die is voorzien voor januari. Geeft dat iets extra's aan dit leesclubboek, was het een extra stimulans om voor deze leesclub in te schrijven? Waarom wel/niet? Checken jullie dat soort dingen überhaupt? 

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt? 

4. Anna is zonder enige twijfel het hoofdpersonage van het verhaal. Vind je haar - met agorafobie, depressies en overmatig drankgebruik - geloofwaardig neergezet? Waarom wel/niet? Kun je sympathie voor haar opbrengen? 

5. Stel dat je drie maanden je huis niet uit kunt, je bent echt helemaal alleen en je mag zelfs de vensters niet openen voor wat frisse lucht. Je hebt geen angststoornis zoals Anna in het boek, maar je doet mee aan een experiment. Hoe lang duurt het voor je de muren oploopt? Hou je het überhaupt vol? Hoe afhankelijk ben jij van sociaal contact? 

6. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning, emotie en diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en vertelperspectief. 

7. Films en dan met name de oude zwart-wit films krijgen heel wat aandacht in dit boek. Vind je dit fijn en interessant of vind je deze focus niet zo op zijn plaats? Ben je dingen die je niet kent gaan opzoeken of negeerde je min of meer de vele filminfo? 

8. Was je verrast toen je ontdekte hoe alles in elkaar stak? Had je zien aankomen dat xxx de dader was? Was de ontknoping bevredigend voor jou of had je het graag anders gezien? Hoe dan? 

9. Goed nieuws, het boek wordt verfilmd! Wie zie jij in de rol van Anna Fox? Ga je naar de film kijken? Waarom wel/niet? 

10. Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag zou je zeker gesteld hebben aan de deelnemers? Reacties van de anderen op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd