Toen de wereld nog van ons was van Liz Kessler

op 03 december 2021 door

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen drie jonge vrienden elkaar uit het oog en gaan zeer verschillende richtingen uit. Lees op Hebban een sneak preview en maak kans de Young Adult-roman te winnen.

Liz Kessler (1966) heeft al meer dan twintig boeken op haar naam staan. Ze schrijft voornamelijk kinderboeken, maar heeft ook drie Young Adult-romans op haar naam staan. Toen de wereld nog van ons was is haar nieuwste boek, en het bijzondere verhaal werd ook naar het Nederlands vertaald, door Daniëlle Tuk.

De joodse Kessler schreef met Toen de wereld nog van ons was haar eerste boek over de Holocaust. Het is gebaseerd op de oorlogservaringen van haar vader, en daarmee ook een zeer persoonlijk boek voor de in Engeland woonachtige auteur. 

Toen de wereld nog van ons was

Wenen, 1936. Leo, Elsa en Max zijn elkaars beste vrienden en kunnen samen de wereld aan. Ze hebben echter geen idee wat hun te wachten staat. Langzaam maar zeker begint de wereld om hen heen te veranderen, en als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Max moet met zijn vader, een SS-officier, mee naar München, Leo en zijn moeder vluchten naar Engeland en Elsa komt in een concentratiekamp terecht. Het enige wat hen nog verbindt zijn hun herinneringen en de foto waar ze samen op staan. Zullen de drie vrienden elkaar ooit nog terugzien?

Leesfragment

Drie vrienden die elk een andere kant uit gaan. Ben jij benieuwd naar dit boek en zou je meer willen lezen? Hieronder vind je alvast de eerste zes hoofdstukken.

Lees een sneak previewReacties op: Toen de wereld nog van ons was van Liz Kessler

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Liz Kessler

Liz Kessler

Liz Kessler is joods en woont in Engeland. Ze heeft al meerdere kinderboeken op ...

Gesponsorde boeken