Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tsjip / De leeuwentemmer van Willem Elsschot

op 05 mei 2018 door

Uitgeverij Polis heeft al een aantal prachtig vormgegeven heruitgaven van Elsschot-klassiekers op de markt gebracht. Met elke titel deden wij een Hebban Leesclub. Zo nu ook voor Tjsip / De leeuwentemmer. We zoeken 15 gemotiveerde lezers voor dit boek.

Tsjip / De leeuwentemmer

Adele, de dochter van Elsschots geliefde personage Frans Laarmans, trouwt met Bennek Maniewski, een Poolse student. Ze krijgen een zoon: Jan. De trotse grootvader Laarmans noemt hem Tsjip. Adele en Bennek verschillen heel erg van elkaar. Bennek is ambitieus, gelovig en nogal formeel. Adele is niet-gelovig en vrijer opgevoed. Jammer genoeg loopt het huwelijk snel op de klippen. In De Leeuwentemmer beschrijft Laarmans het getouwtrek om Tsjip. Uiteindelijk wordt hij door Adele 'ontvoerd' uit Polen, net voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Elsschot noemde Tsjip dan wel een 'eenvoudige familiehistorie', samen met De Leeuwentemmer vormt het boek een van de hoogtepunten uit zijn oeuvre.



Reacties op: Tsjip / De leeuwentemmer van Willem Elsschot

Meer informatie

Gerelateerd