Advertentie

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 10 november 2017 door

Update 21 december: Vraag 8 staat klaar en dit weekend worden de laatste twee vragen gepost. Met de kerstdagen zal iedereen allicht iets minder online zijn, maak dus alvast een begin met de recensie. Het zou fijn zijn moesten alle recensies (+ eindoordelen) op woe 27 dec geplaatst zijn, zodat ik de leesclub zoals gepland op vrij 29 dec kan afsluiten met het eindverslag. Succes iedereen! 

Update 11 december: Zoals afgesproken starten we vandaag met de discussie. Vraag 2 heb ik net geplaatst, dus we vliegen erin! De mensen die vraag 1 nooit beantwoord hebben, kunnen dat natuurlijk alsnog doen. Have fun! 

---

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN  (aangepast 8 december - let op: spoilers!) 

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... En wat verwacht je van het boek? 

2. Het boek begint met een citaat uit Yerma, een stuk uit 1934 van de Spaanse dichter en toneelschrijver Federico Garcia Lorca. Heb je dit citaat gelezen en vind je dat dit soort citaten überhaupt een rol vervullen? Ben je na het lezen van het boek nog eens teruggekeerd naar het begin om te zien of je het citaat toen beter kon plaatsen?

3. Agatha heeft veel tijd in de voorbereiding van de babyroof gestoken. Waar zaten voor jou de gaten in haar plan? Waar beging ze stommiteiten? Of niet, dat kan natuurlijk ook. 

4. Wat vind je van ‘het wezen’ dat nooit ver weg is van Agatha en steeds negatieve opmerkingen paraat heeft (jij verdient geen geluk, jij bent geen echte vrouw) of haar tot slechte dingen wil aanzetten (je moet die baby niet teruggeven)? Hou je van ‘stemmen in het hoofd’ bij thrillers? Waarom wel/niet?

5. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt? Zitten er voor jou genoeg thrillerelementen in Verwachting, is het boek spannend genoeg? En hoe zit het met etmotie en diepgang? Denk bijvoorbeeld aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards,…

6. Vind je het geloofwaardig dat Agatha plots de baby aan Meghan wil teruggeven? Waarom wel/niet? Is het een acceptabele aanloop naar het einde van de zoektocht?

7. Wanneer Agatha op Meghan zit te wachten om haar de baby terug te geven, duikt plots Ayden op. Hij wil Agatha een kans geven om te vluchten door Rory van haar over te nemen, maar bij het zien van Agatha’s pistool geeft hij de baby terug en verdwijnt gewoon. Wat vind je van zijn rol op dit moment in het verhaal? Had hier meer in gezeten? Welke andere wending had het verhaal hier kunnen nemen?

8. Goed nieuws, het boek wordt verfilmd! Wie zie jij in de rol van Agatha en Meghan? Wie zin heeft, mag ook een acteur voor Hayden, Jack en/of Simon voorstellen. Ga je naar de film kijken? Waarom wel/niet? 

9/A. Voor de lezers voor wie Verwachting de kennismaking met Robotham was: Voldeed het boek aan je verwachtingen (zie ook je antwoord op vraag 1)? Zal je nu meer van Robotham gaan lezen? Indien ja, zullen dat in eerste instantie andere standalones zijn of eerder (een van) de acht seriedelen? 

9/B. Voor de lezers die al heel wat van Robotham lazen: Jullie lieten al merken dat het boek 'anders dan anders' is. Daarom de vraag: Kun je een boek objectief beoordelen wanneer je al veel van de auteur in kwestie las? Of ga je automatisch vergelijken met vroeger werk? 

10. Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag zou je zeker gesteld hebben aan de deelnemers? Reacties van de anderen op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken