Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 20 mei 2017 door

UPDATE 13-7: vraag 10

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

LEESCLUBVRAGEN

Een voor een zullen de leesclubvragen op deze pagina verschijnen. Om de discussie al een beetje op gang te helpen, zullen we eerst starten met een paar opwarm-vragen, die je ook al kunt beantwoorden als je nog niet bent begonnen met lezen. Gebruik nog geen spoilers. Pas later zullen de vragen verschijnen waarin spoilers kunnen worden gebruikt.

1. Je hebt je niet voor niets ingeschreven voor deze leesclub. Je hebt misschien de voorpublicatie gelezen, de omschrijving van het boek bekeken en wellicht nog meer research gedaan. Wat zijn je verwachtingen van het boek, nog voor je gestart bent met lezen?

2. Wat vind je van het boek nu je het in handen hebt? Wat kun je vertellen over de omslag, wat valt je op aan de uiterlijke kenmerken van het boek?

3. Wat vind je van de schrijfstijl van N.I. Monteny? En voor de Nederlandse lezers: Welke invloed heeft het Vlaams op je leesbeleving? En voor de Vlamingen onder ons: hoe is het taalgebruik vergeleken met andere Vlaamse boeken?

4. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

5. Heeft de schrijfster je kunnen raken? En op welke (positieve of negatieve) manier? Heb je zelf wel eens in een dergelijke liefdessituatie gezeten zoals de hoofdpersonages? Vertel!

6. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Wat vind je van de manier waarop ze door de schrijfster zijn uitgewerkt?

7. Wat vind je van dit boek als feelgood? Is dit een standaard feelgood voor jou? Is het vergelijkbaar of juist anders dan andere feelgood die je leest? Licht je antwoord toe.

8. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Het verhaal bevat meerdere verhaallijnen, kon je het goed volgen? Zijn er elementen die voor jou achterwegen gelaten hadden mogen worden?

9. Wat is jou opgevallen tijdens het lezen? Wat is je het meest bijgebleven? 

10. Als afsluiting wil ik nog erg graag weten of jullie verwachtingen zijn uitgekomen. Zou je het boek aan iemand aanbevelen? Waarom wel of waarom niet? En zou je haar volgende boek willen lezen dat volgend jaar verschijnt?

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

N.i. Monteny

N.i. Monteny

Journalist bij Weekend Knack, auteur van Weg van Jou. Bebrilde brunette, inwone...