Wiel van fortuin van David Persons

op 10 juni 2021 door

David Persons (1982) studeerde Artificial Intelligence en is met deze specialisatie werkzaam in het bedrijfsleven. Eind 2019 rondde hij 'Romans en korte verhalen schrijven' van de Schrijversacademie af en werd het tijd voor het schrijven van zijn debuutroman. Wiel van fortuin ontwikkelde hij tijdens de Meesterproef en Topklas van de Querido Academie.

Persons verweeft herinneringen met huidige gebeurtenissen en werkt toe naar het feitelijke thema dat centraal staat in Wiel van fortuin, financieel misbruik. In een interview met Bazarow Magazine geeft de auteur aan een grappige en spannende roman te hebben willen schrijven in de traditie van Ronald Gipharts Ik omhels je met duizend armen. 'Hij schrijft daarin bij tijden serieus maar vooral ook op een ontzettend geestige en boeiende manier,' zegt Persons.

Wiel van fortuin

Daan neemt het vliegtuig naar Las Vegas om te proeven aan het leven van een professionele pokerspeler. Hij laat zijn vriendin, kat en frustraties thuis achter. Vanaf de pokertafel blikt hij terug op een hectische tijd met zijn vader Daniël. Een periode die begint als Daniël, een spaarzame man, wordt getroffen door een herseninfarct en van het ene op het andere moment hulpbehoevend is.

Daniël is gescheiden van Daans’ moeder en heeft sinds zijn alleenstaande status al diverse vriendinnen versleten. De kordate Bianca - met wie Daan niet echt een klik heeft - lijkt echter een blijvertje. Maar, is zij wel zuiver in haar bedoelingen jegens Daniël?

Na een dramatische gebeurtenis verliest Vegas zijn glans en komt Daan erachter dat hij misschien meer lijkt op zijn vader dan hem lief is.

Leesfragment

Spreekt de combinatie van een persoonlijke roman gecombineerd met het flitsende Las Vegas je aan, en wil je in de huid kruipen van Daan om zijn relatie met zijn vader te begrijpen Hieronder vind je alvast een sneak preview van Wiel van fortuin.

Lees hier de eerste twee hoofdstukkenReacties op: Wiel van fortuin van David Persons

Meer informatie

Gerelateerd

Over

David Persons

David Persons

David Persons (1982) studeerde Artificial Intelligence en is met deze specialisa...

Gesponsorde boeken