Advertentie

Over deze leesclub

op 14 april 2016 door

Hugh Howey is een man van veel talenten. Hij was scheepsbouwer, dakdekker, boekverkoper en nu schrijver. Zijn eersteling Wool (in het Nederlands Silo) bracht hij eerst in eigen beheer uit, met succes, voordat hij gecontracteerd werd door een grote uitgeverij en de rechten van het boek en de vervolgdelen aan vele landen werden verkocht. 20th Century Fox gaat het boek verfilmen. Maar nu is er ook Zand, een nieuw boek, en wij gaan het in een Hebban Leesclub bespreken.

Over Zand
De oude wereld bestaat niet meer, de huidige is bedolven onder een enorme laag zand. De wind zorgt telkens voor zandstormen. Een grote muur schermt het gebied van alles af en niemand weet wat daar achter is. Het is een gevaarlijke wereld vol criminelen, revolutionairen en met weinig water. De broers Palmer, Rob, Connor en hun zus Vic trachten zich individueel staande te houden in de stad Springston. Hun vader is verdwenen, hun moeder apathisch.

Vic houdt zich in leven met het levensgevaarlijke zandduiken, een manier om in het zand kostbaarheden uit de oude wereld te vinden. Connor zorgt voor de jongste broer Rob. Palmer zwerft rond met een groep opstandelingen. Maar ze zullen weer een familie moeten worden en moeten samenwerken, want er komt groot gevaar aan van buitenaf. Het geluid van constant getrommel zwelt steeds verder aan.


Reacties op: Over deze leesclub

Gesponsorde boeken