Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2 De personages

op 24 september 2018 door

In boeken en verhalen wordt  vaak gesproken van ronde en vlakke personages of karakters. Zondagskind kent verschillende personages.

Een rond personage maakt vaak een ontwikkeling door in het verhaal. Het is iemand die vele verschillende eigenschappen heeft zowel goede als slechte. Vaak heb je het idee dat je het personage ook goed kent.

Een vlak personage leer je als lezer eigenlijk niet zo goed kennen, je weet niet zo goed wat het personage denkt. Het is vaak een personage met maar een beperkt aantal eigenschappen en iemand die op papier maar een beperkte ontwikkeling doormaakt.

Vraag 2:

De hoofdpersoon is natuurlijk Jasmijn Vink. Wat vind je van haar ontwikkeling in het verhaal, zou je het een rond of een vlak personage noemen?

Wat vind je van de ontwikkeling van de personages Colette en Kirstin? Leer je ze goed kennen? Vind je het ronde of vlakke personages en waarom.Reacties op: Vraag 2 De personages

Meer informatie