Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 21 juni 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1: Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Zijn er dingen die je zin opgevallen, vond je het een fijne schrijfstijl, etc. Brand los!

2: Vertel eens iets over de personages. Denk hierbij aan je favoriet of de grootste schurk; waarom je deze mening over ze gevormd hebt, hoe je vind dat ze op papier zijn neergezet, wat hun gedrag met je deed enzovoorts. Ik ben benieuwd!

3A: Welke situatie of gebeurtenis heeft de meeste indruk op je gemaakt en waarom?
3B: Op welk moment begon jij Robert te wantrouwen? Wat ging eraan vooraf, of wat gebeurde er dat je deze mening vormde?

4: Ik lees her en der dat niet alle vragen helemaal beantwoord zijn na het lezen en dat vind ik eigenlijk wel een interessante vraag, gezien ik hetzelfde gevoel heb. Van welk van deze situaties had jij nog wel meer willen lezen?

5: Op de voorkant staat duidelijk aangegeven dat het een waargebeurde thriller is. Omdat we niet precies weten wat er in het boek echt is gebeurd en wat niet, is dit een vrij lastige vraag. Maar toch wil ik 'm stellen. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller.

6: Wat is jouw mening over het verloop of plot van het verhaal? Vind je dit fijn, of niet? Waarom wel/niet?

7: Nu je het boek hebt gelezen; wat vind je van de gekozen titel? En waarom vind je dat?

De volgende twee vragen stel ik namens Eric zelf.
8A: Bij vraag 5 zijn we met een aantal personen doorgegaan op de oneliner 'waargebeurde thriller'. Eric is erg benieuwd onder welk genre je dit boek vindt vallen. Verklaar je antwoord.
8B: Als je in één zin de kracht van het boek zou moeten beschrijven, welke zou dit dan zijn?

9: Welke vraag brandt er nog op jouw lippen? Gebruik deze kans en stel 'm aan je leesclubgenootjes. Uiteraard hoef ik niet van iedereen een vraag en een antwoord, maar ik wil wel minimaal een van de twee per persoon zien,. En het is natuurlijk wel het leukst en gezelligst om de andere vragen te beantwoorden :-).


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken