Een heerlijke zomer. Over mijn leesplezier

op 20 augustus 2022 door

Mijn baan hoort inmiddels ruim een halfjaar tot de verleden tijd, ik dacht vooraf dat meer als verlies te zien, als falen, maar nee, dat bleek niet zo te zijn, sterker nog, ik vind meer ruimte voor mezelf.

Logisch eigenlijk, nu er geen verplichtingen meer zijn, maar ik kan wel zeggen dat ik ervan geniet. ik heb meer rust gevonden, geen belemmeringen, geen vervelende prikkels. En ik heb dus alle tijd voor die ondergesneeuwde liefde van mij, de liefde voor boeken. Daardoor komt het vast dat ik halverwege het jaar mijn challenge van 12 boeken per jaar al gehaald heb, maar dat maakt niet uit, de verrassing is op oudejaarsdag de balans te maken van hoeveel boeken ik méér heb kunnen lezen, omdat ik daar dus alle tijd, ruimte en rust voor heb.

De rust die ik heb hervonden is een zegen, het gaat beter met me, mijn terugvallen zijn minder diep en ik heb meer plezier. Ik kom nog steeds weinig buiten de deur, maar met mijn boeken ben ik in goed gezelschap: Passend lezen en de Online bibliotheek, het is een snoepwinkel.

En natuurlijk kan ik ook niet wachten  op dat mijn bibliotheek haar nieuwe pand betrekt, maar volgens mij loopt dat niet zo'n vaart, ik heb geen berichten voorbij zien komen over vlotte vorderingen, waarschijnlijk ook door Corona, maar ik kijk ernaar uit, en zal daar zeker een gulzige kijk gaan nemen als het zover is, en de nieuwe vestiging is geopend, een cadeautje dat op mij wacht.

Dus moest ik de balans opmaken, dan staat die nu positief, mijn gezondheid is redelijk stabiel, ik heb geen diepe terugvallen en van kleine dipjes herstel ik snel. Dat zijn allemaal tekenen dat het moeten stoppen met werken een goede uitwerking op me heeft. Ik zou gekscherend kunnen zeggen dat ik op mijn 33e met pensioen ben gegaan. En reizen doe (en kan) ik niet meer, etentjes wil ik niet meer en ik drink aankomende november al 10 jaar geen alcohol meer, dus ik heb niet veel nodig, behalve goed eten op mijn bord, een goed boek en rust aan mijn hoofd.

Ik ben nooit avontuurlijk of reislustig geweest, en trok me vaak terug in mijn eigen wereld en omgeving. Als enigkind had ik geen broers of zussen die me daar lastig vielen, en de kat was altijd welkom, daar stoorde ik me niet aan. En zo is het nogsteeds, ik, mijn eigen wereld, mijn boeken, de rust en de kat. Dat bevalt me uitstekend, en meer verlang ik niet. Hier en daar een opknappertje in en om het huis, en dan is het al mooi geweest. Een heerlijke rust die telkens wanneer ik een boek uitgelezen heb over me neerdaald, dat me dit toch gegund is, er blijft weinig te wensen over.Reacties op: Een heerlijke zomer. Over mijn leesplezier

Meer informatie

Gesponsorde boeken