Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De laatste week van maart

op 01 april 2022 door

En ook de laatste dagen van maart zitten erop. Wat hebben we heerlijk lenteweer gehad en wat bizar dat ik dit nu zit te typen terwijl het buiten sneeuwt. Ik las 21 boeken deze maand en heb ze zeer verschillend gewaardeerd. Mijn minst favoriete boek was Susan (maar dat was een kort verhaal), mijn meest favoriete boek was A river enchanted.

fee979444410b7ffacaf43b78023843f.jpeg

Hoe staat het er nu voor met mijn challenges voor 2022?

Anderwereld challenge: 23/24

Buzzword monthly: 3/12

22 boeken voor 2022: 6/22

22 landen in 2022: 25/22

Goodreads choice awards 2021: 10 /veel

De Grote Vriendelijke 100: 74/100

Decades challenge: 3/12, bezig met boek over de jaren '20.

ABC-challenge: 20/26

Hebban reading challenge: 44/52

dbdadc1bdd5f0b8251af0ea8f80f6ff4.jpeg

Gelezen

64. Moeder Doorn van Juliet Marillier is een boekje met korte sprookjes. De sprookjes zijn allemaal geïnspireerd op oudere en bekende sprookjes, maar hebben een nieuwe draai gekregen. Een heerlijk boekje. 

4,25 sterren

HC: verhalenbundel, blauw boek, naam in de titel, vogel op de cover.

65. Ariadne van Jennifer Saint is een hervertelling van het beroemde verhaal over Theseus en Ariadne. Ariadne helpt Theseus om de minotaurus te verslaan en dan vluchten ze samen van het eiland Kreta. Theseus laat Ariadne echter achter op het eiland Naxos om zelf als een held onthaald te worden in Athene. Het leven dat Ariadne leidt op Naxos en haar ontmoeting met de god van de wijn en vruchtbaarheid Dionysus wordt in dit boek uitgebreid verteld. 

Het was een mooi verhaal, maar af en toe wat te traag. 

3,75 sterren

HC: 'levensverhaal', blauw boek, speelt zich af in de wildernis, 'historische roman', naam in de titel, fantasy roman, speelt zich af op een eiland.

66. Even the darkest stars van Heather Fawcett is een Fairylootboek uit 2017. Eindelijk heb ik het opgepakt om te lezen. het is een verhaal dat zich afspeelt in een wereld die erg lijkt op Nepal en de Andes. Het gaat over bergbeklimmen en over heksen, magie en andere spannnende wezens. 

Ik heb genoten van dit verhaal met onverwachte plotwendingen en ben direct doorgegaan met het luisterboek van het volgende deel. 

4,25 sterren

HC: blauw boek, speelt zich af in de wildernis, eerste deel van een serie, winters boek, reisverhaal

67. De buitenjongen van Paolo Cognetti is nog een boek over bergen. Ditmaal de Italiaanse Alpen. Een dertiger voelt zich vastgelopen in zijn leven in Milaan en besluit zich een aantal maanden terug te trekken in een berghut. Hij hoopt daar zijn inspiratie voor het schrijven weer terug te krijgen. Ik las dit boek samen met Saskia en we zijn nog bezig met het bespreken ervan in deze buddyread. 

Mooie beschrijvingen van de Alpen en het leven daar, prachtige quotes uit andere boeken.

4 sterren

HC: speelt zich af in de wildernis, over een schrijver, zelfhulpboek

68. Trots en vooroordeel van Lisette Jonkman is het verhaal van Jane Austen, maar in een moderner jasje. En ik moet zeggen ik ben echt gecharmeerd van de manier waarop Lisette dit verhaal heeft hertaald. Ze heeft zeker de sfeer van die tijd en van de schrijfstijl goed te pakken en ik vond het gemakkelijker lezen dan het origineel. Vooral om het laatste gedeelte heb ik erg moeten lachen. Sommige gesprekken zijn echt heel grappig. 

4,25 sterren

HC: 'verfilmd', 'historische roman'

b2957f7c67177bb95502b33169fb4469.jpeg

Nu aan het lezen

Niet zonder ons van Wendy Brokers

Lily's belofte van Lily Ebert en Dov Forman

All the wandering light van Heather Fawcett



Reacties op: De laatste week van maart

Meer informatie

Gerelateerd