Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mid Year Book Freak Out Tag

op 27 juni 2019 door

Halverwege het jaar, tijd voor een terugblik en een vooruitblik. Hoe gaat het met mijn leeschallenges? Wat heb ik gelezen, wat vond ik ervan en waar kijk ik nog naar uit. Ik vond op Booktube een leuke tag met vragen over het afgelopen halfjaar. Ik dacht dat ik deze best kon gebruiken voor een blog. Hieronder dus de vragen en mijn antwoorden.

Beste boek dat je tot nu toe gelezen hebt in 2019:  Een klein leven van Hanya YanagiharaGirls of paper and fire van Natasha Ngan, Girl made of stars van Ashley Herring Blake, Beartown van Fredrik Backman

Beste vervolgboek in een serie dat je dit jaar gelezen hebt: Thunderhead van Neal Shusterman, Koningin van lucht en duisternis  van Cassandra Clare en Koninkrijk van As van Sarah J. Maas.

Boek uit 2019 dat je nog niet gelezen hebt: Dat zijn er best veel, maar twee die ik echt snel wil lezen zijn: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson en Daisy Jones and the Six van Taylor Jenkins Reid

Het boek waar je het meest naar uitkijkt in de tweede helft van het jaar: The Toll, het derde deel in de Scythe trilogie van Neal Shusterman en Queen of Nothing , het derde deel in de The Folk of the Air trilogie van Holly Black

Grootste teleurstelling: Once & Future van Amy Rose Capetta en Cori McCarthy. Dit boek werd enorm gehuped op Booktube en omdat ik dol ben op de verhalen rondom Arthur en zijn ronde tafel kocht ik het boek. Het was niet slecht, maar de hype echt niet waard., Nooit vergat ik jou van Frieda Mulisch is een dichtbundel met voor mij onbegrijpelijke gedichten. Gelezen en snel weer weggedaan en tot slot: Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren. Ieder boek dat ik tot nu toe las van dit schrijversduo vond ik erg leuk. Dit boek vond ik saai en de karakters waren ook niet echt leuk.

Grootste verrassing: Mijn liefde voor (Contemporary) Graphic Novels: The prince and the dressmaker van Jen Wang,  Heartstopper van Alice Oseman, Bloom van Kevin Panetta & Savanna Ganucheau, Honor Girl van Maggie Trash. En mijn liefde voor vrije vers boeken: Poet X van Elizabeth Acevedo, 67 Seconden van Jason Reynolds, Nieuwe Maan van Sarah Crossan.

Nieuwe favoriete auteur: Seanan McGuire. Ik las dit jaar alle delen in haar Wayward children serie en hou enorm van haar manier van schrijven.

Nieuwe boekkarakter crush: Kaz uit Six of Crows en Crooked Kingdom van Leigh Bardugo. Ik hou wel van zijn duisternis.

Nieuw favoriet karakter: Karou uit Dromendochter van Laini Taylor, zij is krachtig, magisch en grappig en ze heeft ook nog echt blauw haar.

Een boek dat je aan het huilen maakte: Ik huil heel snel bij het lezen van boeken en het kijken van films, dus het zijn er een heleboel. Hier een paar ervan: Een klein leven, Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps, Een jaar met jou van Julia Whelan, De hemel begint bij je voeten van Jandy Nelson

Een boek dat je blij maakte en/of dat je aan het lachen maakte: When Dimple met Rishi van Sandhya Menon. Dit is zo'n lief verhaal.

Het mooiste boek dat je gekocht of gekregen hebt dit jaar: Ik vind dat er erg veel boeken met heel mooie covers worden uitgegeven. Een paar favorieten: Summer of Salt van Katrina Leno, Merel van Sarah Moon en Frankenstein en Romeo en Julia van Blossom Books.

Boek dat je echt nog moet lezen dit jaar: Ik heb aan het begin van het jaar een lijst met 19 boeken gemaakt die ik echt dit jaar moet lezen. Daarvan heb ik er 10 gelezen. De boeken die nog op mijn lijst staan zijn: Ziener van Zeven Wateren van Juliet Marillier, De slang van Havilah van Jeroen van Unen, Schaduwzwart van Sebastien de Castell, Onvergetelijk van Alexandra Bracken, Catwoman; Soulstealer van Sarah J. Maas, De stad van de alchemist van Nathalie Koch, Een onbreekbare band van Patty van Delft, Otherearth van Jason Siegel & Kirsten Miller en A gathering of shadows van V.E. Schwab. En verder natuurlijk al mijn nieuw aangekochte boeken en alle boeken waar ik nog erg naar uitkijk dit jaar. 

de55aa066293e88846cbfd1c0e6e5575.jpeg

So many books, so little time

Ik ben heel benieud naar jullie antwoorden op deze tag. Reacties op: Mid Year Book Freak Out Tag

Meer informatie

Gerelateerd