Vijf.......Young adult boeken 6

op 12 februari 2020 door

De volgende lijst met gelezen Young Adultboeken. Alleen maar fijne ervaringen deze keer. 

1. Kings, Queens and In-betweens van Tanya Boteju las ik voor twee verschillende challenges: Blackathon, de auteur en de hoofdpersoon zijn zwart en Contemporaryathon, dit boek speelt zich af in de huidige tijd. Het verhaal gaat over een meisje dat op meisjes valt en dan in aanraking komt met de drag-scene. Ze vindt deze wereld interessant en aantrekkelijk en wordt er warm ontvangen. Een boek over het ontdekken van je plek in de wereld, over liefde en heel veel vriendschap. Een fijn boek met een warme boodschap En heel veel body positivity. Ik gaf het boek 4 Sterren. 

2. House of salt and sorrows van Erin A. Craig kocht ik direct toen het uitkwam, want het was een hervertelling van De twaalf dansende prinsessen en ik hou zo van hervertellingen van sprookjes. Toch bleef het boek iedere keer liggen. Gelukkig ging één van de facebook groepen waar ik bij aangesloten ben dit boek lezen en heb ik het eindelijk opgepakt. Het verhaal is behoorlijk duister en af en toe moest ik slikken bij beschrijvingen van gebeurtenissen. Een fijn sprookje met leuke personages, het voelde een beetje als een roman uit de tijd van Frankenstein en Dr. Jekyll and Mister Hyde. 4 Sterren.

3. If you come softly van Jacqueline Woodson las ik ook voor de blackathon. De schrijfster en de mannelijke hoofdpersoon in het boek zijn zwart. Dit is een dun maar prachtig en verdrietig verhaal dat doet denken aan Romeo en Julia. Het meisje in het boek is wit en Joods, de jongen zwart. Ze worden verliefd en dan ontkomen ze niet aan een wereld waarin de vooroordelen welig tieren. 4,5 Sterren. 

4. Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman las ik samen met Laurie voor de Throwback Thursday op Liefde voor Young Adult. Wij waren allebei enthousiast.  Grappig om te weten: mijn lief is direct na het lezen van ons verhaal gestart met lezen en gaf het boek, net als ik 4,5 Sterren.  

5. Dread nation van Justine Ireland was ook een boek voor de blackathon. Dit boek is een fantasy over Amerika na de slavernij. Een wereld waarin er een soort plaag heerst waardoor mensen veranderen in zombies. Van de zwarte bevolking, die niet meer officieel in slavernij leeft, maar wel onderdrukt wordt, wordt verwacht dat zij de zombies bestrijdt. Ik hou helemaal niet van zombie verhalen, maar dit boek heeft mij toch wel kunnen boeien. De beschrijvingen van het Amerika in die tijd deden voor mij heel werkelijk aan en laten goed zien hoe de houding ten opzichte van de zwarte bevolking echt niet zomaar veranderd is. De hoofdpersoon was een heel stoere dame die wel wist hoe ze haar 'mannetje' moest staan. 4 Sterren. Reacties op: Vijf.......Young adult boeken 6

Meer informatie

Gerelateerd