Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesboek Cliënt E. Busken - Jeroen Brouwers

op 15 februari 2021 door

Direct op het moment dat de longlist bekend gemaakt werd, riep Ine dat het overduidelijk was welk boek op 10 mei van dit jaar als winnaar uit de bus zou komen. Dat was natuurlijk Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers. De jury hoefde verder niet meer na te denken, het was een uitgemaakte zaak. 
Ondanks dat vele lezers de boeken van de longlist nog niet gelezen hadden waren heel wat stemmers of ‘gokkers’ in de wedkantoren het helemaal met Ine eens. Na een inventarisatie van Wilma, kwam duidelijk naar voren dat Brouwers toch de grote favoriet is op dit moment onder de lezers van het Literatuurcafé.

Daarnaast waren er ook wat zieltjes die vertwijfeld naar hun hoofd grepen en zagen dat Cliënt E. Busken nog ongeopend op hun boekstapel vertoefde.

"Ooit enthousiast aangeschaft, want dat boek is zeker goed, maar vergeten ook daadwerkelijk te lezen. Je denkt gewoon dat je het al uit hebt, je hebt het al sterren gegeven vooraf omdat je weet dat het zo goed is. Och jee, ik schaam me groen en geel."

Was de uitroep die onze verslaggever ergens oppikte. Maar ook:

"Ik wachtte op een perfect moment om het boek te lezen. De eerste bladzijde vond ik zo geweldig dat ik dacht dat ik daar echt te tijd voor moest nemen. Nu is dat moment gekomen."

En:

"Ik hoop op een leesclub bij het Literatuurcafé, dat is altijd heel fijn. Zo samen lezen, dan pik je altijd meer op dan in je eentje…"

Dat was natuurlijk reden genoeg om hier eens te polsen of er mensen zijn die mee willen lezen.

66e318569f26e8086968e54de5bab231.jpeg

 

Zoals we begrepen hebben ligt Cliënt E. Busken bij lezers nog klaar op leesstapels, nachtkastjes of het boek staat hoog genoteerd op de NTL lijst. Aangezien we verwachten dat dit boek van Jeroen Brouwers toch echt ook op die korte lijst van de Libris Literatuur Prijs terecht zal komen (en zal winnen, zoals Ine zegt), zou het heel interessant zijn om dit hier samen te lezen. Het zou fantastisch zijn als wij die winnaar al aan onze Heb-ik-al-gelezen-plank hebben kunnen toevoegen, voordat het 10 mei is en dit boek als winnaar uitgeroepen wordt. Het moet al heel gek lopen, maar stel nu dat we er naast zitten en deze roman toch niet bij de laatste zes boeken van de Libris Literatuur Prijs eindigt, dan nog is dit een erg fijn boek om samen te ontdekken. 

Daarom openen we hier het voorpretcafé om te verzamelen en te bekijken wie er mee wil lezen. We plaatsen nu nog geen spoilers.

* Lees jij mee?

Vanaf half maart starten we ook op deze plek met de discussie, pas dan mogen er ook spoilers geplaatst worden. 

 



Reacties op: Meeleesboek Cliënt E. Busken - Jeroen Brouwers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers (1940-2022) was een Nederlands journalist, essayist en schrijver...