Winactie! Ik heb je zien verdwijnen - Christian Jungersen

op 03 oktober 2017 door

Update! De winnaars zijn bekend, kijk snel onderaan deze blog voor de namen (en het juiste antwoord op de prijsvraag). 

Vanaf donderdag 5 oktober is in Nederland de film Du forsvinder (You disappear) te zien, een aangrijpend drama gebaseerd op de bestseller van de Deense auteur Christian Jungersen. Regisseur van dienst is Peter Schønau Fog. Onder de cast bevinden zich onder andere Trine Dyrholm (DK, o.a. Festen, Førbrydelsen/The Killing, Arvingerne/The Legacy), Nikolaj Lie Kaas (DK, o.a. Kvinden i buret, Fasandræberne  & Flaskepost fra P als Carl Mørck, Bedrag/Follow the money) en Michael Nyqvist (ZW, overleden op 27 juni 2017, o.a. Millennium-trilogie en As it is in heaven). De top van de Scandinavische acteurs met andere woorden. 

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de films in de Belgische zalen komt. In september werd hij al vertoond op het Filmfestival van Oostende. Het boek, dat in 2013 de Deense lezersprijs kreeg, werd in het Nederlands vertaald als Ik heb je zien verdwijnen.

Waarover gaat Du forsvinder?

Frederik, een gerespecteerd directeur van een privéschool, is met zijn familie voor vakantie op Mallorca. Door zijn roekeloze rijgedrag breekt er ruzie uit in de auto, waarbij Frederik onverwachts instort. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat hij al lange tijd een hersentumor heeft. De arts bespreekt met Fredrik en zijn vrouw Mia de mogelijke consequenties. De hersentumor van Fredrik kan de oorzaak zijn van persoonlijkheidsveranderingen. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt Fredrik onder het oog van zijn leerlingen en Mia, lerares op dezelfde school, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. De arrestatie veroorzaakt een schok binnen zijn gezin en de school. Dit is iets wat niemand had verwacht. Aan het denken gezet door vragen van de arts die de hersentumor ontdekte, vermoedt Mia dat het gedrag van Fredrik veroorzaakt werd door zijn ziekte. Ze schakelt de hulp in van Bernard, een advocaat die ze leerde kennen tijdens een gespreksgroep van lotgenoten. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor?

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, dus geniet van de trailer! 

Wil jij een exemplaar van het boek winnen?

Literatuur uit het hoge Noorden mag van Hebban maar liefst twee exemplaren van Ik heb je zien verdwijnen verloten. Daarvoor moet je natuurlijk wel iets doen. Wij willen graag van je weten voor welk boek Christian Jungersen de Gyldne Laurbær won. Geef zowel de Deense als de Nederlandse titel. Je antwoord mag je voor donderdag 5 oktober 12h00 insturen via dit winformulier. De winnaars worden later die dag bekend gemaakt.

Doe je mee aan onze winactie? Laat het onder deze blog even weten en vertel ook of je al eerder over Christian Jungersen gehoord had.

Hopelijk wist ik jullie warm te maken voor Du forsvinder. Of je nu naar de film gaat kijken of het boek gaat lezen, veel plezier!

Tot binnenkort,
GreetReacties op: Winactie! Ik heb je zien verdwijnen - Christian Jungersen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Christian Jungersen

Christian Jungersen

Christian Jungersen is de rijzende ster van Denemarken. Zijn roman Kreupelhout k...

Gesponsorde boeken