Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Even voorstellen: Cies

op 04 april 2020 door

Regelmatig zijn wij op zoek naar nieuwe mensen om ons team te versterken. We zijn dan ook blij dat we met Cies een nieuw lid kunnen verwelkomen. Vandaag stellen we hem aan jullie voor!

Vanaf het moment dat ik kon lezen heb ik altijd (relatief) veel en altijd met plezier gelezen. Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om niet alleen Kameleon en Arendsoog te lezen, maar ook eens ‘iets’ anders. Tegenwoordig noemen we dit de grenzen van je ‘comfortzone’ opzoeken en er af en toe overheen gaan. Ze hebben het geweten, want vanaf het moment dat ik als beginnende puber uit de plaatselijke bibliotheek ook boeken voor volwassenen mee mocht nemen was het hek van de dam. Aangezien het literatuuronderwijs op mijn middelbare school werd gegeven door inspiratieloze leraren ben ik zelf maar over literatuur gaan lezen. Met als gevolg dat ik uit de bibliotheek allerlei ‘obscure’ titels mee naar huis nam, veelal ‘klassiekers’. Niemand die toen kon vermoeden dat dit jaren later zou leiden tot lidmaatschap van Literatuur Onder De Loep

Ik ben Cies, geboren in 1968 en opgegroeid in het Zeeuws Vlaamse Terneuzen. Eind jaren tachtig ben ik naar Rotterdam verhuisd (ik woon er nog steeds met veel plezier) om wijsbegeerte te gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik bar weinig fictie gelezen. Ik moest al meer dan genoeg lastige filosofische werken lezen. Mijn studie heeft er wel voor gezorgd dat ik nog meer dan ervoor liefhebber ben geworden van de wat ‘zwaardere’ oudere literatuur en dat ik vooral op ‘inhoud’ lees en te weinig op ‘vorm’ en dat het jaren later herlezen van een tekst tot een hele nieuwe leeservaring kan leiden. 

In september 2019 ben ik lid geworden van Hebban, omdat ik wat meer inspiratie en stimulans nodig had om mijn ‘leesdipjes’ te overwinnen en om een einde te maken aan mijn gedrentel voor de boekenkast bij het kiezen van welk boek ga ik nu eens (her)lezen. Vanaf het begin heb ik recensies geschreven van de boeken die ik heb gelezen en neem ik deel aan discussies die ontstaan naar aanleiding van een artikel dat iemand op Hebban heeft gezet. Tot mijn grote verbazing, werd ik als ‘new kid on the block’ direct opgenomen in een groep enthousiaste literatuurliefhebbers. Het aantal keren dat Hetty en Gigi mij attendeerden op en/of uitnodigden voor een van hun vele meeleesprojecten is niet op de vingers van een hand te tellen. Begin 2020 vroeg Tea of ze mijn recensies ook mocht plaatsen op Met De Neus In De Boeken en in maart 2020 werd ik gevraagd om “Loepje” te worden. Het lijkt mij erg leuk om samen met de andere “Loepjes” aan artikelen te werken die leiden tot leesplezier bij lezers van Literatuur Onder De Loep.



Reacties op: Even voorstellen: Cies

Meer informatie