Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Even voorstellen: Hetty Benedictus

op 29 september 2019 door

Toen we nog als Literatuurclub door het leven gingen, werd er ook al gegaan en gekomen. We zijn blij dat we nu onder onze nieuwe naam Literatuur onder de Loep van start mogen gaan met enkele nieuwe mensen te verwelkomen! We zijn dan ook blij en trots dat we zelfs 2 nieuwe leden mogen verwelkomen bij onze groep. Is het niet mooi dat we dan terug met z’n tienen zijn? Vandaag bijt Hetty het spits af met zich even voor te stellen.

Wat een eer dat ik me hier nu mag gaan voorstellen als nieuw lid van Literatuur onder de loep!
Ik vind het echt ontzettend leuk dat ik deel uit mag gaan maken van deze inspirerende groep literatuurliefhebbers.

Ik ben Hetty en ben al mijn hele leven dol op boeken en lezen.
Toen ik zelf nog niet kon lezen werd ik graag voorgelezen en kende de boekjes op een gegeven moment helemaal uit mijn hoofd en kon dan verontwaardigd uitroepen: “Dat staat er niet hoor!” als de voorlezer een vrije interpretatie aan de tekst gaf.
Vanaf het moment dat ik zelf kon lezen was er geen boek meer veilig, heerlijk vond ik het om al die mooie verhalen te ontdekken. In de plaatselijke bibliotheek stond er al snel geen boek meer in mijn leeftijdscategorie dat ik nog niet gelezen had.

Zo langzamerhand ben ik steeds minder uit de bibliotheek gaan lezen en steeds meer boeken zelf gaan kopen. Want zo’n hele wand vol met boeken dat was mijn grote droom, vroeger kon ik daar altijd al bewonderend naar kijken wanneer ik bij mijn pake en beppe (opa en oma voor de niet Friezen) was. Inmiddels heb ik die hele wand vol boeken bijeen gespaard, sterker nog: ik heb al een tijdje meerdere kasten en planken nodig om alle boeken een plekje te kunnen geven. Helemaal sinds ik Hebban ontdekt heb!

Hoewel ik vroeger verzot was op thrillers en ook graag feelgood las, is mijn smaak inmiddels behoorlijk veranderd. Via de historische romans ben ik, na mijn kennismaking met Hebban, steeds meer literatuur gaan lezen en dan ook veel klassieke literatuur. Verder heb ik sinds het feuilleton van Het achtste leven (voor Brilka) een interesse ontwikkeld voor Russische schrijvers en boeken over Rusland. Ook lees ik graag boeken die een link met kunst hebben en vind ik het heerlijk om andere boeken in boeken te ontdekken.

Het achtste leven (voor Brilka) heeft nog tot iets anders geleid, namelijk mijn eigen spot hier op Hebban: Ketting van mooie woorden.
Schrijven heb ik altijd al ontzettend leuk gevonden, van dagboeken en schoenendozen vol met brieven tot super uitgebreide stageverslagen, ik draaide mijn hand er niet voor om. Ook heb ik een aantal jaren een eigen blog gehad waar ik schreef over allerlei dingen die ik meemaakte.
In de leesclubdiscussie bij Het achtste leven (voor Brilka) opperde iemand dat ik maar eens na moest denken over een eigen blog omdat mijn antwoorden zo boeiend waren om te lezen.
Lang hoefde ik daar niet over na te denken want het begon al snel te kriebelen: Zal ik? Nog een keer een eigen blog beginnen? En dan een boekenblog?...
Dat was het begin van mijn schrijf carrière op Hebban, stiekem heb ik al af en toe een beetje geproefd van het schrijven voor de literatuurclub door artikelen over o.a. het Friese Boekenweekgeschenk, maar nu is het dan officieel: Ik mag nog veel meer gaan schrijven voor literatuur onder de loep!Reacties op: Even voorstellen: Hetty Benedictus

Meer informatie