Advertentie

Even voorstellen: Literatuur Clublid Nathalie Brouwers

op 18 januari 2017 door

In november deed Hebban een oproep voor leden voor nieuwe Hebban Clubs van 10 voor de genres Feelgood, Scifi & Fantasy en Literatuur. Na de vele enthousiaste reacties kritisch te hebben doorgenomen stellen we graag Literatuur-ambassadeur Nathalie Brouwers aan je voor!

'Ik ben Nathalie en sinds begin 2015 ben ik actief op Hebban. Al snel begon ik eigen lezersrecensies te schrijven en vanaf dat leden ook blogspots konden aanmaken, begon ik met mijn eigen boekenblog ‘Villa Nathalie’. Schrijven over boeken, auteurs en alles wat erbij hoort, werd een nieuwe hobby. Zie ook de groepsblog ‘Literatuur uit het hoge Noorden’ en de ad-hoc groepsblog ‘Het achtste leven doet je weven’. Ik coördineer ook al eens graag een leesclub hier op Hebban als dat goed uitkomt met de andere leesclubs en blogs waar ik lid van ben.

Ik lees graag (literaire) romans, thrillers, reisverhalen en –reportages en (maatschappelijke) non-fictie. Dit doe ik voornamelijk in het Nederlands maar ook in mijn lievelingstaal, namelijk Zweeds. In 2017 ga ik net zoals vorig jaar opnieuw meedoen met de Hebban Reading Challenge, hoewel ik ga proberen een meer eigen(zinnige) keuze te maken met meer boeken die al in mijn kast/e-reader staan en ook wat meer klassieke romans. De vele leuke leestips hier op Hebban kunnen mij echter héél gemakkelijk afleiden!

Vroeger was ik een aantal jaren vrijwilliger op de beurs ‘Het Andere Boek’, een ándere boekenbeurs naast die grote meer commerciële, die ook in Antwerpen plaatsvond. Als geëngageerde twintiger vond ik de lezingen daar ook telkens uitermate boeiend toen deze beurs nog bestond. Ik ben al jarenlang lid van de bibliotheek waar ik met tussenpozen minder en nu terug meer boeken uitleen. Mijn bibliotheek is naast de andere de laatste jaren ook meer en meer verschillende activiteiten gaan aanbieden. Ik neem tegenwoordig bijvoorbeeld regelmatig deel aan een ‘live’ leesclub in mijn bibliotheek.

Ik ga af en toe ook naar een boekvoorstelling of andere literaire activiteit waar Antwerpen natuurlijk een goede uitvalsbasis voor is, dus wie weet kan ik hier wel verslag van doen via deze Club van 10 voor Literatuur. Beroepsmatig werk ik voltijds als meertalig management assistente aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Daarnaast doe ik ook vrijwilligerswerk voor een Oxfam-Wereldwinkel in mijn buurt.'

De voltallige Literatuur Club van 10 bestaat naast Nathalie uit:

Renate van Klinken-Kock | Guy Doms | Sigried Lievens | Helena van Dijk-Timmerman | Kris Smet | Harriet Geldof | Victor de la Vieter | Jan Stoel | Natalie van den DobbelsteenReacties op: Even voorstellen: Literatuur Clublid Nathalie Brouwers

Meer informatie