Heb je iets gemist misschien?

op 22 december 2019 door

Dan praten we je hier even bij. Op dit moment worden er meerdere activiteiten georganiseerd die het hart van de literatuurliefhebber sneller doen kloppen. Het zou kunnen dat niet iedereen die Literatuur onder de Loep volgt ook weet dat er onlangs een Literatuur Café geopend werd waar van alles aan de hand is. In het laagdrempelige café delen we tips, ervaringen en bijzondere gelegenheden, tevens wordt er samen gelezen en gediscussieerd. Zo hadden we vorige maand een Meeleesclub van De goede zoon – Rob van Essen waarbij de auteur prachtige aanvullingen gaf op onze reacties.

Banner: Anne
Tekst: Tea

28bbf5d9326617014a1ee074f76f6ecc.jpg

Schwob in het kort

Wellicht zegt de naam Schwob je helemaal niets. Daar willen we verandering in brengen. Op dit moment krijgt Schwob op diverse plaatsen veel welverdiende aandacht vanwege de pareltjes die beschikbaar zijn/worden voor ons, verwende lezers. Het gaat om vergeten klassiekers die wereldwijd wachten op bevrijding. De zoektocht levert in Nederland jaarlijks een stuk of 20 titels op die door samenwerking met uitgevers en vertalers bij de boekhandel belanden. Op Schwob.nl is alle informatie te vinden, ook alle titels staan erop.

 28bbf5d9326617014a1ee074f76f6ecc.jpg

Jubileum

Waarom nu de extra aandacht? Omdat onlangs de 100e titel is verschenen en wij hier iets mee willen doen. Wat klein begon met een plannetje voor een Meeleesboek is uitgegroeid tot een veel groter project. We gaan drie Meeleesboeken organiseren, dit zijn de titels

De kloof - Dorothea Tanning  wordt besproken in het Literatuur Café
De zeven gehangenen - Leonid Andrejev wordt besproken in het Literatuur Café
Het nichtje van de poppenspeler -Angela Carter wordt besproken in het Samenleescafé

Heb je misschien een exemplaar liggen of kun je er eentje bemachtigen, sluit je dan aan bij een of meerdere cafés waar de boeken besproken zullen worden. Van De kloof is een exemplaar te winnen, kijk even op Tekst en uitleg hoe je kans maakt op dit boek.

 28bbf5d9326617014a1ee074f76f6ecc.jpg

Helpen jullie mee er een feestje van te maken? Dan kunnen we half februari de festiviteiten afsluiten met een redactioneel artikel waarin Schwob in het zonnetje gezet wordt en de hoogtepunten van onze besprekingen een welverdiende plek krijgen.

 Reacties op: Heb je iets gemist misschien?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Angela Carter

Angela Carter

Angela Carter (1940-1992) schreef negen romans en vele korte verhalen, alsook no...

Rob van Essen

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) publiceerde eerder de kroniek Het jaar waarin mijn vader st...

Gesponsorde boeken