Vraag 1: De auteur Johan de Boose

op 11 april 2019 door

Het is gebleken dat het voor iedereen in de leesclub een eerste kennismaking was auteur Johan de Boose (1962), hoewel deze al toneelstukken, dichtbundels, romans, non-fictie, artikelen en recensies heeft geschreven.

In 2008 won hij bovendien met zijn boek De grensganger de Henriëtte Roland Holst-prijs, wat een Nederlandse literaire prijs is die wordt gegeven aan een werk dat “uitmunt door sociale bewogenheid en literair niveau" en maar een keer in de drie jaar wordt uitgereikt. Daarna won hij nog verschillende kleinere prijzen en haalde hij een paar longlists en shortlists.

 

Vraag 1.

Wat vond je van de schrijfstijl en het taalgebruik van Johan de Boose en kon je daaraan zien dat hij al veel ervaring als auteur heeft (bijvoorbeeld in vergelijking met romans van debuterende auteurs)?

 

Over vrijblijvende discussie

Zoals gezegd mag je ook zelf een discussieonderwerp aandragen, mits het maar binnen het thema van de pagina valt. Ook kun je, wanneer die vragen bekend zijn, een vraag van de leesclubassistent voordragen om alsnog te beantwoorden, maar ook dat graag binnen het thema.

Wel wil ik vragen of je zo’n topic, voor de duidelijk, dan wil beginnen met een zinnetje als “Mijn vraag aan jullie is..” of “De volgende vraag van de leesclubassistent zou ik ook graag beantwoorden..”.

Zelf aangedragen discussievragen zijn dus wel vrijblijvend en andere deelnemers van de leesclub zijn niet verplicht eraan deel te nemen.

 Reacties op: Vraag 1: De auteur Johan de Boose

Meer informatie

Gerelateerd

Over