Vraag 9: Libris Literatuur Prijs

op 29 april 2019 door

Het onderstaande citaat komt uit de introductie van de jury van de Libris Literatuur Prijs (LLP) bij de juryrapporten van de boeken op de shortlist.

“De jury moest kiezen uit een sterk en divers aanbod, een moeilijke opgave waarbij we steeds een paar zaken voor ogen hielden. Zo geeft deze jury de voorkeur aan boeken die getuigen van originaliteit, verbeelding, betrokkenheid en avontuur op het gebied van stijl en compositie. Precies deze kenmerken zijn volgens ons relevant als het gaat om de selectie voor een literaire prijs. 

Er zijn veel romans die vlot zijn geschreven en die ook inhoudelijk interessant zijn, maar wat komt bovendrijven zijn de romans die méér bieden dan dat: romans met een prikkelende visie op de wereld, op de toekomst of juist op het verleden, ideeënromans, romans die zich onderscheiden door overtuigend buiten de lijntjes te kleuren, door een originele invalshoek, stijl en aanpak.”

 

Vraag 9.

A. Wat vind je van de kenmerken die deze jury het hoogst heeft gewaardeerd? Ben je het er mee eens of lijken jou andere kenmerken belangrijker of ook van belang en zo ja welke dan?

B. Wat vind je nu van de nominatie van Het vloekhout voor de LLP?

C. Wie denk je, als je een gokje waagt, dat de LLP gaat winnen? En als je meerdere boeken van de shortlist hebt gelezen, welke is dan jouw favoriet?

 Reacties op: Vraag 9: Libris Literatuur Prijs

Meer informatie

Gerelateerd