Advertentie

Stel een vraag aan Ilja Leonard Pfeijffer

op 05 maart 2018 door

Let op: vandaag (3 mei) is de laatste dag om nog een vraag te stellen aan Ilja Leonard Pfeijffer. Heb je een leuke, spannende of interessante vraag? Plaats hem onder dit artikel!

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt sinds zes jaar in Genua. Tot 2004 was hij als classicus (graecus) werkzaam aan de Universiteit van Leiden. Hij is gespecialiseerd in het werk van de klassieke dichter Pindarus. Pfeijffers grote held is Lucebert. In 1998 won hij de C. Buddinghprijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man, die ook genomineerd was voor de VSB Poëzieprijs. In 2013 verscheen La Superba, een monument- in romanvorm - voor de stad Genua, Pfeijffer’s woonplaats. Hiermee won hij de Libris Literatuurprijs 2014. In maart 2016 verscheen Brieven uit Genua, een verzameling daadwerkelijk verstuurde brieven waarin de schrijver reflecteert op zijn bestaan als schrijver, op het schrijven zelf, op zijn jeugd in Rijswijk en zijn studententijd in Leiden, en op de gebeurtenissen in de wereld.

Stel je vraag

Heb jij een leuke, boeiende of verrassende vraag over Peachez, stel hem dan onder dit artikel. Pas op met spoilers in je vraagstelling!Reacties op: Stel een vraag aan Ilja Leonard Pfeijffer

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...

Gesponsorde boeken