Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Binge-luisteren met series: thrillers

op 05 mei 2021 door

Deel twee in ons binge-luisterserie: de thrillers. Met feelgood was het al bijna onmogelijk om te kiezen, maar met thrillers is het eigenlijk nog lastiger. Wat zijn er veel spannende series. De enige voorwaarde die ik stelde was dat de serie afgerond moest zijn, zodat je lekker achter elkaar door kunt luisteren en op het eind het plot van de eventuele rode draad die door de series loopt te weten komt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor deze vijf verslavende series.

- door Helma -

321aba9f77bd8fa78ea18e85257cca6b.png

De Noordzeemoorden-serie van Isa Maron
voorgelezen door: Tuffie Vos (deel 1) en Isa Maron (deel 2 t/m 4)

965d41dc84c8c243bcdedc1c45823e62.png

Het Noordzeemoorden-vierluik bestaat uit vier delen: Galgenveld, IJskoud, Ritueel en Eindspel. In elk boek moet rechercheur Maud Mertenset een raadselachtige moord vol symboliek proberen op te lossen, waarbij ze ongevraagd hulp krijgt van Kyra Slagter. Kyra is mede door de nooit opgeloste verdwijning van haar oudere zusje Sarina jaren geleden, zeer geïnteresseerd geraakt in forensische recherche. Door het luisteren naar de politieradio probeert ze bij elk plaats delict eerste rang te staan. Elk boek heeft zijn eigen moordzaak, maar door de rode draad in de serie over de verdwijning van Sarina, blijf je luisteren. Kleine waarschuwing: het laatste deel is behoorlijk gruwelijk.

Totaal luisterplezier: 41 uur en 34 minuten

Jessica Haider-serie van Corine Hartmann
voorgelezen door: Willemijn de Vries

b5d46fe270efcc0d64fefb1d5776a84e.png

Deze vijfdelige serie bestaat uit Bloedlijn, Glashard, Zielloos, IJskoud en DoodskleedVoor deze serie heeft Corine Hartman het personage Jessica Haider in het leven geroepen, een mooie, maar onconventionele rechercheur, die veel weg heeft van Jeff Lindsays Dexter: behalve dat zij moorden en geweldsdelicten oplost, laat zij ook een spoor van onopgeloste moordzaken na. De boeken beginnen als ze een half jaar na de moord op haar zestienjarige zoon haar werk als rechercheur weer oppakt. Omdat elk boek eindigt met een cliffhanger kan je direct verder in het volgende deel. 

Totaal luisterplezier: 37 uur en 39 minuten

Frida Klein-serie van Nicci French
voorgelezen door: Beatrice van der Poel (deel 1 en deel 5), Adeline van Lier (deel 2), Dieuwertje Blok(deel 3), Julika Marijn (deel 4), Inge Ipenburg (deel 6 en 7) en Carly Wijs (deel 8)

56458a01e301f7860cf31ac2ced50430.png

De Frida Klein-serie bestaat uit maar liefst acht boeken: Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij, Wachten op woensdag, Donderdagskinderen, Denken aan vrijdag, Als het zaterdag wordtZondagochtend breekt aan en De dag van de dodenHoofdpersoon in deze verslavende serie is psychoanalytica Frieda Klein. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Elk deel heeft zijn eigen moordzaak maar gaandeweg de serie wordt steeds meer onthuld over het raadselachtige innerlijk leven van Frieda Klein.

Totaal luisterplezier: 80 uur en 37 minuten

Cirkel van het kwaad-serie van Linda Jansma
voorgelezen door: Judith Kingston (deel 1 en 2), Leonoor Koster (deel 3)

9a8012f28490adcfa64987b59d28523b.png

De trilogie bestaat uit Schaduwkinderen, Uitverkoren en Bloedband. Hoofdpersoon in de serie is Officier van Justitie Jules Declerck. Ze is oorspronkelijk van Vlaamse afkomst, Na de moord op haar vader, waarvoor haar broer is veroordeeld, is ze als 12-jarig meisje door haar moeder naar Nederlandse familie gebracht, waarna haar moeder spoorloos verdwenen is. In elk boek staat een andere misdaad centraal, terwijl de rode draad die de boeken verbindt de zoektocht naar de ware toedracht van de moord op haar vader. 

Totaal luisterplezier: 29 uur en 46 minuten

Unai López de Ayala-serie van Eva García Sáenz de Urturi
voorgelezen door: Sander de Heer

0aab81da24d308987b03aa2d3afd0de4.png

Deze indrukwekkende trilogie bestaat uit De stilte van de witte stad, De riten van het water en De heren van de tijd. De boeken draaien om de jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala, beter bekend als Kraken. Zijn onorthodoxe werkmethode valt niet bij iedereen in de smaak. Aan hem de taak om in elk boek een misdaad op te lossen en de dader achter de tralies te krijgen. Het eerste deel is inmiddels verfilmd voor Netflix, maar natuurlijk ga je het boek eerst luisteren.

Totaal luisterplezier: 52 uur en 52 minuten

321aba9f77bd8fa78ea18e85257cca6b.png

Ben je geen thriller liefhebber? Niet getreurd want over twee weken hebben we vijf mooie young adult-series voor je. Voor feelgood kan je hier je hart ophalen.


Reacties op: Binge-luisteren met series: thrillers

Meer informatie

Over

Isa Maron

Isa Maron

Ik ben auteur van de Noordzeemoorden, en verschillende losstaande thrillers. Ook...

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...

Linda Jansma

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrille...

Nicci French

Nicci French

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sea...

Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vi...