Advertentie

Helma luisterde ... Storm and fury van Jennifer Armentrout

op 12 juni 2021 door

Sinds ik de Dark Elements-serie luisterde ben ik fan van de boeken van Jennifer L. Armentrout. Dus toen ik op Storytel de eerste twee boeken van de Harbinger-serie - een spin-off van de Dark Elements-serie - zag, kon ik natuurlijk niet wachten om daar mee te beginnen in de hoop dat het derde deel niet te lang op zich zou laten wachten. Ik vind het namelijk heerlijk om dit soort series te bingeluisteren omdat elk deel onveranderlijk eindigt met een enorme cliffhanger. 

- door Helma -

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Over Storm and fury

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Audio-informatie

Auteur: Jennifer L. Armentrout
Voorlezer: Miryanna van Reeden
Luistertijd: 16 uur en 3 minuten
Aanbieder: Storytel

Mijn luisterervaring

Standaard zet ik de snelheid op 1.2 omdat ik dat tempo net even plezieriger vind om te luisteren. Het verhaal is een spin-off van de Dark Elements-serie en daarom zie je veel personages, zoals Layla en Roth, uit die serie terug in Storm and fury. Nu wordt het verhaal verteld vanuit ik-persoon Trinity en maken we opnieuw kennis met Zayne, die in beide series een belangrijk rol speelt. De stem van Miryanna van Reeden, trouwens een feestje voor je oren, nam me meteen weer mee in de wereld van wachters en demonen. Extra bijzonder aan Trinity is dat ze lijdt aan retinitis pigmentosae. Een oogziekte waar Armentrout zelf ook aan lijdt en die onherroepelijk blindheid tot gevolg heeft. Hierdoor kan ze haar eigen ervaringen verwerken in de problemen die Trinity in haar leven tegenkomt als gevolg van de ziekte.

Het wordt al snel duidelijk dat Trinity en Zayne een klik hebben als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Hij voelt het als ze in gevaar komt en redt haar meer dood dan levend van een onverwachte aanval. Als haar feitelijke beschermer Micha door een hoge demon wordt ontvoerd om zo Trinity te pakken te krijgen, vertrekt ze samen met Zayne om hem van een gewisse dood te redden. Trinity en Zayne bevechten samen hellebrokken en ander laag gespuis uit de demonenwereld terwijl ze ondertussen met de hulp van Roth en Layla op zoek gaan naar de hoge demon die Micha in gevangenschap houdt. Tussen de bedrijven en de bloedige gevechten door bloeit er iets moois op tussen Trinity en Zayne, waarvan ze allebei weten dat het onmogelijke liefde is.

In een beeldende schrijfstijl van Armentrout brengt ze de wereld van de wachters, demonen, heksen, schimmen en geesten tot leven. De personages zijn leuk en levensecht. Ondanks dat ze niet menselijk zijn, ervaren ze wel dezelfde emoties waar wij als mensen ook tegen aan lopen, waardoor ze als personage herkenbaar zijn. De dialogen tussen Zayne en Trinity maken duidelijk dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Het verhaal heeft humor, is spannend en soms emotioneel en Armentrout wist me meermalen te verrassen met een plottwist die ik echt niet zag aankomen. Als ik luisterde tijdens het fietsen gebeurde het meer dan eens dat ik nog even een extra rondje fietste omdat ik wilde weten hoe het verhaal verder ging. Na de cliffhanger waar het verhaal mee afsloot, was ik blij dat Rage en Ruin, het tweede deel, al klaar stond, want ik was nog lang niet klaar met de avonturen van Trinity en Zayne. Als luisterboek is het verhaal prima te volgen en door de vaart in het verhaal verslapt je aandacht geen moment. Ik heb ervan genoten. 4****

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Hebben jullie Storm and fury al geluisterd en zijn jullie ook zo'n fan van de stem van Miryanna van Reeden? Ik ben benieuwd naar jullie mening.Reacties op: Helma luisterde ... Storm and fury van Jennifer Armentrout

Gerelateerd

Over

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Gesponsorde boeken