Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de spotlight... De Crime Compagnie | Thrillers voor vrouwen met vrouwen

op 23 augustus 2023 door

De Crime Compagnie, herkenbaar aan het silhouet van een stoere driemaster, is -volgens hun website- 'gespecialiseerd in thrillers die stuk voor stuk misdadig goed zijn'. Ze geven niet alleen literaire en psychologische thrillers uit, maar ook spannende romans, feelgoodthrillers & detectives. Ze maken thrillers voor vrouwen met vrouwen in de hoofdrol. 'Het verkeerde meisje' van Angelique Haak werd verkozen tot vrouwenthriller van het jaar 2023. Inmiddels verschijnen er steeds meer boeken van De Crime Compagnie als luisterboek. Hoog tijd om een aantal van deze luisterboeken eens op een rijtje te zetten!

-door Barbara-

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Psychologische thrillers

De psychologische thrillers bij De Crime Compagnie zijn allemaal vlot geschreven verhalen, die makkelijk weglezen. Spannend en het liefst met een vrouw in de hoofdrol. Echte vrouwenthrillers dus! 

Titel: Dodelijke cocktail
Auteur: Nadine Barroso
Voorgelezendoor: Jantine van den Bosch
Looptijd: 7u36min

Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italië. Maar wat zo mooi begon, eindigt in een nachtmerrie: slechts vier van hen keren terug naar huis.

Wanneer Charlie jaren later een oude ansichtkaart ontvangt, wordt ze in een keer teruggeworpen in de tijd. Al twintig jaar lang dragen zij en haar oude vriendengroep een duister geheim met zich mee.

Barbara's luisterervaring

Spannend verhaal dat goed in elkaar zit. Ieder hoofdstuk begint met het heden waarna er een flashback naar de betreffende vakantie in Italië volgt. Je krijgt als lezer een heel goed beeld van de verschillende personages, al duizelt het je wel aan het begin omdat ze tegelijkertijd worden geïntroduceerd. Barosso heeft richting het eind nog een lekkere plottwist bewaard, waardoor 'Dodelijke cocktail' een zeer smakelijk aperitief is.

b8cdce4c1f6e1a8cb39e641518be72dd.jpgJantine van den Bosch leest het boek duidelijk, maar iets te langzaam naar mijn zin voor (heb het op snelheid 1.2 afgeluisterd) maar op wat schoonheidsfoutjes qua klemtoon na, past haar stem prima bij dit boek. 

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Geloof mij nooit
Auteur: Loes den Hollander
Voorgelezen door: Charlotte Lap
Looptijd: 7u22m

Het huwelijk van Jochem en Pattie is vanaf het begin gebaseerd op totaal verschillende intenties. Het houdt daarom geen stand. De scheiding verloopt allesbehalve soepel. Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk van Ted en Fifi heel stabiel en gelukkig. Het einde van de relatie komt dan ook geheel onverwacht. Dan gebeurt er iets wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?

Barbara's luisterervaring

b8cdce4c1f6e1a8cb39e641518be72dd.jpgEen vette psychologische trhiller waarbij Den Hollander je voortdurend op het verkeerde been zet: I love it! Uitstekend (hoe kan het ook anders) voorgelezen door Charlotte Lap.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

 TitelDubbele Agenda
AuteurSaskia M.N. Oudshoorn
Voorgelezen doorChristianne de Bruijn
Looptijd: 8u39m

De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die met zijn charmes iets in haar wakker maakt. Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten. Of is er meer aan de hand...? Langzaam ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin.

Barbara's luisterervaring

a8ddb85f3b2c89fc711f4b3eba381efa.jpgSpannend maar op sommige punten wat ongeloofwaardig verhaal. Vond dat het wat lang duurde voordat het op gang kwam. De stemacteur, Christianne de Bruijn, kende ik nog niet maar ze zet het verhaal heel goed neer. Fijne stem om naar te luisteren, passend bij de sfeer van het verhaal. 

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

TitelNiet mijn droom
AuteurEva Nagelkerke
Voorgelezen doorLeonoor Koster
Looptijd: 7u3m

Kim en Rutger doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Maar het is niet alleen zon, zee en zuidenwind. Het is ook 24/7 niet aan elkaar kunnen ontsnappen, en dat zorgt al snel voor spanningen binnen het gezin. Dan slaat tijdens een zwarte nacht op zee het noodlot toe.

Vanaf dat moment is ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig. Om te overleven.

Barbara's luisterevaring

b8cdce4c1f6e1a8cb39e641518be72dd.jpgLekkere psychologische thriller met een sterke plot, goed uitgewerkte personages die je je levendig voor de geest kunt halen. Toegankelijke schrijfstijl met oog voor detail. Twee verschillende verhaallijnen zorgen voor een goed opgebouwde spanning die helaas nergens escaleert. Leonoor heeft een prettige stem en weet het verhaal goed neer te zetten, maar ook hier heb ik de luistersnelheid naar 1.25 verhoogd.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Het zal nooit meer kaviaar zijn
Auteur: Marja West en Anna Bontekoe
Voorgelezen door: Vajèn van den Bosch
Looptijd: 7u32m

De Nederlandse Sofia werkt bij een bank in New York. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke beslissing. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat Sofia als kok bij een grote maffiabaas gaat werken. Door het bereiden van verrukkelijke maaltijden wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen.

In dit boek vind je naast het spannende verhaal van Sofia en de ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, ook achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten.

Jeanet's luisterervaring

e73671d5ba214f8672285998076c5953.jpgDoordat ik dit boek heb geluisterd, mis je wel de recepten die in het boek staan maar het werd fijn voorgelezen door Vajèn van den Bosch. Het speelt zich af in de jaren 70 en de New Yorkse maffia speelt een grote rol. Wil je een leuk verhaal zonder te veel poespas met een makkelijke verhaallijn, dan is dit een leuk boek.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Wakker
Auteur: Ingrid Oonincx
Voorgelezen door: Marjolein Algera
Looptijd: 9u12m

Mediaproducer Liz, zangeres Robin en de onlangs vader geworden Jonathan hebben één belangrijke overeenkomst: hun slapeloosheid zorgt voor grote problemen in hun leven.

Uitgeput en ten einde raad melden ze zich aan voor een experimentele slaaptherapie in een voormalige abdij. Wanneer er een dode valt, ontdekken Liz, Robin en Jonathan dat ontsnappen uit het klooster onmogelijk is. Vechtend tegen de slaap worden ze op de proef gesteld en proberen ze te ontkomen aan de moordenaar.

Barbara's luisterervaring

cc5c90b313a88d184bc07143bdd3128f.jpgHet verhaal miste voor mijn gevoel spanning, vond het zelfs bij tijd en wijle langdradig. Voor mij onvoldoende uitgewerkte verhaallijnen, ongeloofwaardige plot en een einde dat uitgaat als een nachtkaars. De stem van Marjolein Algera vind ik minder passen bij dit genre/boek; Had voor mij bijna een reden geweest om het boek halverwege te laten voor wat het was... Vind haar sterker bij historische romans, want het is een prettige en ervaren stemacteur. Jammer.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

 

De vertrekthrillers

Een serie om zeker eens naar te kijken zijn De Vertrekthrillers Dit zijn lekkere zomerse thrillers, waarin de hoofdpersoon haar geluk zoekt in het buitenland (net als in het Ik vertrek-programma op T.V.)

Titel: Zin in Zillertal
Auteur: Svea Ersson
Voorgelezen door: Karin Douma
Looptijd: 8u18m

De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs. Om hen optimaal te laten trainen, verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Terwijl het leven van Myrthe en Rowan zich afspeelt op en rond de piste, probeert Katja een bestaan op te bouwen. Dan duikt er iemand op die haar dringend wil spreken. Het voert Katja terug naar de tijd toen ze zelf aan skiracen deed. Maar die periode uit haar leven wil ze het liefst vergeten....

Barbara's luisterervaring

Toegankelijk taalgebruik, beeldend geschreven zodat je je echt op de besneeuwde hellingen van het Zillertal waant. Ersson weet de verschillende personages genoeg karakter mee te geven om het interessant te houden. Wel zijn er een enkele tegenstrijdige ontwikkelingen waardoor je als lezer een ietwat onbevredigend gevoel krijgt. De gebeurtenissen uit het heden worden afgewisseld met flashbacks waardoor de puzzelstukjes richting het einde keurig op hun plaats vallen. De diverse verhaallijnen, waarin het hoofdmotief wraak goed uitgewerkt wordt, vloeien kabbelend samen aan het eind van het boek, alle losse eindjes netjes afgewerkt. Voor een nagelbijtend spannende thriller net even té netjes, maar binnen het cosy crime genre houdt Zin in Zillertal zich prima staande.

e73671d5ba214f8672285998076c5953.jpgKarin Douma heeft een heel prettige stem en is natuurlijk geen groentje op dit gebied. Fijn om naar te luisteren, al heb ik de snelheid naar 1.25 verhoogd.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Het Moezelmeisje
Auteur: Marelle Boersma
Voorgelezen door: Lot van Lunteren
Looptijd: 10u24

Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse stadje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken. Direct na aankomst wordt ze echter met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien zelfs met haar komst?

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

TitelDe engel van Sevilla
Auteur: Marelle Boersma
Voorgelezen door: Lot van Lunteren
Looptijd: 10u24

Het is Sascha gelukt om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven geeft een extra spanning aan hun relatie. Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Spannende tussendoortjes

De Tussendoortjes van De Verhalenfabriek zijn korte verhalen die je in een paar uurtjes kunt luisteren. Lekker luisteren onderweg in de auto, in de trein of in het vliegtuig op weg naar je vakantiebestemming. Als je het laatste tussendoortje, Hoog van Hanneke Meier, hebt geluisterd, stap je waarschijnlijk nooit meer in een reuzenrad...

Hieronder een greep uit de tot nu toe verschenen spannende tussendoortjes die stuk voor stuk worden voorgelezen door toppers:

Titel: Hoog spel
Auteur:Marijke Verhoeven
Voorgelezen door: Hymke de Vries
Looptijd:1u28m

Masseuse Eva verdient stiekem wat extra geld door mannen een 'happy ending' te geven. Zo betaalt ze de verzorging voor haar demente moeder. Wanneer ze op een avond haar telefoon is vergeten bij adviseur van het ministerie Hugo van Acker, een van haar 'klanten', gaat ze samen met haar vriend terug om deze op te halen. Maar Hugo blijkt vermoord en de daders lopen nog rond in zijn huis...

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Intermezzo
Auteur: Linda Jansma
Voorgelezen door: Hymke de Vries
Looptijd: 1u4m

Beroemd violiste Tess is met haar dure Amati-viool op weg naar Milaan voor een optreden. In het vliegtuig ontmoet ze de knappe Michael, die toevallig in hetzelfde hotel blijkt te logeren. Tess heeft thuis een vriend, maar dat belet Michael niet om met haar te flirten. Maar Michael gaat wel heel ver en lijkt haar overal te volgen.

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: De belofte
Auteur: Loes den Hollander
Voorgelezen door: Sander de Heer
Looptijd: 1u9m

Marianne gaat vrijdag trouwen met Ted. Het belooft een stralende lentedag te worden, haar bruidsjurk hangt klaar en ze verheugt zich op de dag, maar er razen ook andere emoties door haar lijf. Ook Ted verheugt zich op vrijdag. Maar niet om dezelfde reden...

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Een zee van tijd
Auteur: Eva Nagelkerke
Voorgelezen door: Nienke Brinkhuis
Looptijd:3u23m

De vrijheid roept. Maar is Linde wel veilig op het strand?

Linde vraagt zich steeds vaker af: is dit het nou? Heeft ze hier zo hard voor geknokt? Werken bij een prestigieus kantoor op de Zuidas is niet wat ze had gehoopt. De concurrentie is moordend en een nacht doorwerken is de normaalste zaak van de wereld. Het enige waar Linde blij van wordt is de stiekeme relatie met Vincent, een van haar bazen. Totdat ze een schokkende foto ziet op zijn telefoon. Ze neemt een impulsief besluit en gooit haar leven radicaal om. Ze geniet van de vrijheid aan de kust, maar is ze er wel veilig?

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Mzzlmoeders 1 - Baby blues
Auteur: Marion van de Coolwijk
Voorgelezen door: Dafne Holtland
Looptijd: 2u2m

De MZZL Meiden Tanja, Joan en Hanna zijn dertig en druk bezig hun volwassen leven vorm te geven. Tanja heeft een baby van een onbekende vader: ze kan zich niets meer herinneren van de avond stappen met een paar fans. Maar haar zussen hebben het vermoeden dat Tanja wel degelijk weet wie de vader is. Joan en Brent zijn toe aan de volgende stap en doen er alles aan om zwanger te worden. Hanna snapt de baby-fuzz niet. Ze is happy single en geniet volop van het leven en de mannen die ze tegenkomt. De drie zussen besluiten samen kerst te vieren in Londen bij hun vader Parrot, maar het worden allesbehalve rustige kerstdagen.  

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Titel: Hoog
Auteur: Hanneke Meier
Voorgelezen door: Leonoor Koster
Looptijd: 2u31m

Anne en Meral bevinden zich op het kantelpunt van hun relatie. Het is erop of eronder. Als afsluiting van hun dagje in het pretpark gaan ze in de hoogste attractie, maar wegens een technische storing gaat het helemaal mis.
Herinneringen aan het feest op oudejaarsavond in de Euromast worden ongewild opgehaald en Anne twijfelt of Meral haar de waarheid wel heeft verteld. De lucht wordt donker en er nadert een storm die niemand aan zag komen, maar de storm in de gondel op zeventig meter hoogte is heviger dan iemand ooit zou kunnen vermoeden... 

74e6284d0adf8a025a22eab048d2c5aa.jpg

Lezersvraag

Welk(e) boek(en) van de Crime Compagnie heb jij gelezen of geluisterd? En wat vind jij van het gegeven 'thrillers voor vrouwen met vrouwen in de hoofdrol'? Pak je dit type boek eerder op of laat je het toch sneller liggen? Of staat het helemaal los van jouw keuze om het boek op te pakken en gaat het meer om het verhaal, los van het feit dat het een man of een vrouw is?Reacties op: In de spotlight... De Crime Compagnie | Thrillers voor vrouwen met vrouwen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Loes den Hollander

Loes den Hollander

Loes den Hollander (1948) is geboren in Nijmegen. Zij schrijft al sinds ze kan l...

Marelle Boersma

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Na een heel rijtje thrillers over ...

Nadine Barroso

Nadine Barroso

Auteur van thrillers: 'Ken mij niet', ‘Verraderlijk spel’ en ‘Dodelijke cocktail...

Linda Jansma

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrille...

Marijke Verhoeven

Marijke Verhoeven

Auteur van romantische thrillers (romantic suspense) voor De Crime Compagnie en ...

Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk

In 1988 debuteerde ik als jeugdboekenschrijver en inmiddels heb ik ruim 200 tite...