Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Laurie luisterde ... Insomnia

op 03 juli 2021 door

Mijn eerste luisterboek review en ik pak meteen een ouder boek. Ik luister alle genres, waaronder ook thrillers. Vandaag bespreek ik een thriller die al sinds 2018 op mijn WIL stond en die ik eigenlijk alweer een beetje vergeten was: Insomnia van Jilliane Hoffman. Ik zat in de trein en het was tijd om een nieuw boek te pakken. Ik scrolde door mijn Storytel boekenplank en klikte deze aan.

- door Laurie -

321aba9f77bd8fa78ea18e85257cca6b.png

Over Insomnia

Jilliane Hoffman schrijft thrillers die zich kunnen meten met het beste werk van Karin Slaughter, Gillian Flynn en Patricia Cornwell. Insomnia is opnieuw een ijzersterke thriller na eerdere hits als Vergelding, De kleine getuige en De snijkamer.

Na de vondst van het mobieltje en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI ‘Handyman’ noemt. Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel? Heeft zij nu juist zijn aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu echt begonnen?

Audio-informatie

Auteur: Jilliane Hoffman
Voorlezer: Christel Schimmel
Luistertijd: 12 uur, 51 minuten
Aanbieder: Storytel

Mijn luisterervaring

Christel Schimmel vind ik een prettige voorlezer, dus ik was blij dat zij dit boek voorlas. Zij leest vaker thrillers voor en dat past goed. Omdat ik deze auteur niet kende, was ik heel benieuwd naar het boek. Ik besloot daarom zonder verwachtingen in het verhaal van Insomnia te stappen.

Bij de proloog zit je direct in het verhaal. Het is raadselachtig en je weet dat dit iets te betekenen heeft. Wat precies is nog onbekend. Vervolgens maken we een sprong in de tijd, naar enkele jaren later. Hier begint het eerste deel van het verhaal, dat uiteindelijk bestaat uit drie delen.

In het eerste deel van het verhaal is Mallory Knight zeventien jaar en raakt ze vermist. Men vreest dat de seriemoordenaar, die luistert naar de naam 'de handyman', weer heeft toegeslagen. Heel de county is in rep en roer. In dit deel zien we vooral veel van de politie, wat ik altijd het meest interessant vind aan thrillers. Over de bijpersonages (waaronder Mallory) lezen we nog niet veel. Dit gedeelte eindigt met een plot twist waarna we wederom een sprong in de tijd maken.

Het tweede deel van het verhaal speelt zich vier jaar later af. In die tijd is er veel gebeurd en lees je vanuit Kelly Monahan. Hier is iets mee aan de hand, maar daar kom je in de loop van het verhaal wel achter. Dit vind ik het minste deel van het verhaal, want het is niet echt spannend. Insomnia kakt hier wat in, waardoor je je afvraagt of het nog wel een thriller is.

Dit verandert bij het derde en tevens laatste deel. Er is weer van alles gebeurd en ditmaal lees je vanuit zowel Kelly als de politie. De politie kwam in het tweede deel nauwelijks aan bod. Alle losse eindjes die er nog waren worden hier aan elkaar geknoopt waardoor deze thriller zeker een waardig einde kent.

Insomnia blijkt deel te zijn van een serie over agent Bobby Dees, maar dit merkte ik niet tijdens het luisteren. Hoffman legt eerdere gebeurtenissen uit, waardoor het mij totaal niet was opgevallen dat het geen stand alone is. Ik heb Insomnia met veel plezier geluisterd. Het is een fijne thriller die vooral in het eerste en derde deel van het verhaal spannend is. Christel Schimmel las het goed voor wat de luisterervaring voor mij zeer plezierig maakte. Ik beoordeel Insomnia van Jilliane Hoffman met 3 sterren.

321aba9f77bd8fa78ea18e85257cca6b.png

Wie is jouw favoriete voorlezer van thrillers?



Reacties op: Laurie luisterde ... Insomnia

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jilliane Hoffman

Jilliane Hoffman

Jilliane Hoffman (1967) is een Amerikaanse schrijfster van legal thrillers. Ze s...