Lees/luisterclub met twee luisterboeken

op 26 februari 2021 door

Zo af en toe kregen we vragen of we niet eens een luisterleesclub konden gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan: onze eerste luisterleesclub is een feit. Eigenlijk doen we er gewoon twee tegelijk: een historische roman en een thriller. We gaan samen luisteren naar hetzelfde boek en er dan in dit topic over kletsen en wat vragen over het boek beantwoorden. En natuurlijk kan je ook gewoon met allebei de boeken meedoen!

Omdat niet iedereen via dezelfde streamingsdienst luistert en smaken verschillen, hebben we gekozen voor twee boeken die in maart in de selectie van Bookcoice zitten en te beluisteren zijn via KoboPlus, de onlinebieb en Storytel.

Boek 1

Twee moedige vrouwen - Diney Costeloe

Engeland, 1937. Als Adelaide ontdekt dat de man die haar heeft opgevoed niet haar vader is, staat haar leven op zijn kop. Ze gaat op zoek naar haar andere familie en komt uit bij de zus van haar vader, die moeder-overste is van een klooster in Frankrijk. Adelaide reist naar haar toe op zoek naar antwoorden, en er groeit al snel een band tussen haarzelf en haar tante.
Frankrijk, 1941. Midden in de Tweede Wereldoorlog gaat Adelaide terug naar Frankrijk – nu als spion. Met de hulp van haar tante en enkele van de andere nonnen probeert ze zo veel mogelijk mensen te redden van de Duitsers. Maar dat is gevaarlijk werk, en niet iedereen is te vertrouwen…

Voorgelezen door Tanneke Hartzuiker

Boek 2

De cursus - Elvin Post

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, de jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland niet mogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven. Eén eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

Voorgelezen door Jorien Zeevaart 

Wie luistert er mee?

Laat hieronder weten met welk boek je mee gaat lezen door op de grijze 'Reageer' knop te drukken bij de vraag van Marieke waarom je voor het boek gekozen hebt.

Alletwee mag natuurlijk ook!

Marieke heeft vast een paar vragen hieronder klaargezet.

Om alles overzichtelijk te houden: reageer per vraag met de GRIJZE 'REAGEER' knop, dan komt er een nieuw wit vakje waar je je opmerking kunt plaatsen. Zo komen alle antwoorden in een draadje onder elkaar.

Veel luisterplezier!Reacties op: Lees/luisterclub met twee luisterboeken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Diney Costeloe

Diney Costeloe

Diney Costeloe groeide op met boeken dankzij haar vader die uitgever was in Lond...

Elvin Post

Elvin Post

Elvin Post (1973) won in 2004 als jongste schrijver ooit de Gouden Strop met Gr...

Gesponsorde boeken