Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: De beller op lijn vier

op 28 mei 2022 door

Het luisteren van boeken hoort inmiddels bij mijn dagelijkse routine. Elke dag bij het wandelen, boodschappen doen en koken, staat er een luisterboek op. De keuze is groot en het is niet altijd eenvoudig om het volgende boek te kiezen. Omdat ik luister via de online bieb (veel keus) en via Bookchoice (acht titels per maand) wissel ik meestal af tussen deze twee aanbieders. Bij de Bookchoice selectie van april 2022 zat De beller op lijn vier, en die sprak me direct aan.

De beller op lijn vier - J.D. Barker

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Mijn luisterervaring

Het lijkt een trent, schrijvers die alleen met de voorletters worden aangeduid. Als lezer weet je niet direct of het een manneljke of vrouwelijke schrijver is. Het maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit, het gaat om het verhaal. En met dat verhaal zit het wel goed bij De beller op lijn vier.

Het begint met de introductie van hoofdpersonage Jordan Briggs, waar ze werkt, wie ze is en wat ze doet, mooi verweven in het verhaal en al snel komt 'beller Bernie' aan bod. De gesprekken zijn scherp, Jordan is een prater en weet met haar woorden veel te doen. Geweld laat niet lang op zich wachten in het luisterboek en voor je weet zit je als luisteraar in een actiefilm.
De tweede hoofdpersoon, de gedegradeerde rechercheur Cole Hundley komt ook vlot in het verhaal en dan wisselt het perspectief constant tussen Jordan en Cole. Dat alles door een mannelijke voorlezer (Bart Oomen) wordt verteld, is geen probleem. Sterker nog, het werkt heel goed. Het is een fijne stem die uitstekend bij deze actie thriller past.

Het tempo ligt hoog, er vloeit een hoop bloed en het gevoel van Bruce Willis/Die Hard is makkelijk te projecteren op dit verhaal. Het zal me niet verbazen als dit boek een verfilming krijgt. Het geheel van een kat en muis spel met een goed uitgewerkt plot is goed te volgen in dit luisterboek en zelfs moeilijk om te onderbreken vanwege de constante spanning.

Dertien en een half uur luisterplezier (het ging iets sneller omdat ik de snelheid van voorlezer altijd wat opvoer) was goed besteed. De beller op lijn vier is zeker een aanrader.Reacties op: Marieke luisterde: De beller op lijn vier

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.D. Barker

J.D. Barker

J.D. Barker (1971) begon zijn carrière als journalist en ghostwriter. In 2012 ...

Gesponsorde boeken