Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: Drie uur - Rosamund Lupton

op 08 mei 2021 door

De keuze van een nieuw luisterboek hangt voor mij meestal af van het aanbod. Ik luister graag via Bookchoice een aangezien ik bij de ebieb al een luisterboek had uitgekozen die geschikt was voor bij het koken, maar wel een beetje vreemd, zocht ik nu naar een thriller bij BC. Het werd Drie uur van Rosamund Lupton.

- door Marieke -

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Luisterboek review Drie uur

Auteur: Rosamund Lupton
Voorlezer: Willemijn de Vries
Luistertijd: 10:59
Aanbieder: Bookchoice

Korte samenvatting

Actueel en nagelbijtend spannend thema: een gewelddadige terroristische actie op een school.
Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verschansen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen terwijl ze de man die hem neerschoot door de gang heen en weer hoort lopen. Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen.
In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar het kleine Syrische jongetje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden.
De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

Mijn mening

Een spannend luisterboek. Het wordt goed voorgelezen door Willemijn de Vries. Zij heeft een prettige stem en weet ook de verschillende personages een eigen stem te geven, zonder dat er stemmetjes aan te pas komen.

Het verhaal speelt op een progressieve school in Engeland midden in een sneeuwbui/sneeuwstorm. Het is al snel duidelijk dat er een aanslag is beraamd op de school. Er zijn twee schutters en de leerlingen zijn verdeeld over het hoofdgebouw, een theater, een dependance en een kleuterschool. Een van de leerlingen, een Syrische vluchteling, onderkent al snel het gevaar en zorgt ervoor dat de kleuterschool wordt geëvacueerd. Maar in de rest van de school zitten nog leerlingen en ze lopen allemaal gevaar.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Ravi, de Syrische tiener, zijn broertje Bassey, de dramadocente Daphne, Hannah (vriendin van Ravi in de bibliotheek), moeder Beth en Rose, de inspecteur die wordt ingezet om de terreurdreiging tot een goed einde te brengen. Dat maakt dat het verhaal van alle kanten wordt belicht. Daardoor voel je ook de wanhoop bij alle betrokken personages. Ik ergerde me wel enorm aan moeder Beth, die zich zorgen maakt over haar zoon Jaimy, maar het is wel heel erg beschermend. 

We komen als luisteraar veel te weten over de motieven van de schutters doordat hun computers worden onderzocht, en het is schrikbarend hoe iets vreselijk mis kan gaan met (jonge) mensen als die met verkeerde mensen in aanraking komen. Het was ook wel interessant geweest als een van de vertelperspectieven van een van de daders was geweest, maar ik heb het niet gemist.

De snelheid van voorlezen heb ik wel op 1.5 gezet. De spanning is goed opgebouwd, wordt constant opgevoerd en loopt echt door tot het einde. Laat dit hopelijk echt alleen een boekscenario zijn.

Conclusie

Een goed luisterboek met een spannend verhaal dat constant blijft boeien door de wisselingen van perspectief. En met een uitstekende voorlezer in Willemijn de Vries.Reacties op: Marieke luisterde: Drie uur - Rosamund Lupton

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rosamund Lupton

Rosamund Lupton

Rosamund Lupton (1964) is een Britse auteur. Ze studeerde aan de universite...