Marieke luisterde: Onder de Spaanse zon - Anna Thomas

op 11 september 2021 door

In het selectiepakket van Bookchoice zat het eerste deel van een vierdelige serie van schrijfster Anna Thomas. Een feelgood roman over drie vrouwen die na 25 jaar huwelijk hun biezen pakken en naar Spanje vertrekken. Ik had wel zin in een zomers boek en zette het klaar op de telefoon. Het bleek een ideaal boek om naar te luisteren.

- door Marieke -

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Over Onder de Spaanse zon

Drie vriendinnen, veertigers, die elkaar na jaren weer terugzien, nemen de benen op de avond van een 25-jarig huwelijksfeest dat ze samen vieren. Hun relaties staan onder druk en ze hebben alle drie genoeg van het ‘Is dit het nou?’-gevoel. Ze laten alles achter en gaan naar Spanje, waar ze ooit de vakantie van hun leven hadden. Daar koopt een van hen in een opwelling een klein leegstaand dorp, Nueva Vida. Kunnen zij daar hun dromen waarmaken? Een heerlijke serie die je wilt blijven doorlezen, vol herkenbare personages, humor, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Audio-informatie

Auteur: Anna Thomas
Voorlezer: Willemijn de Vries
Luistertijd: 8 uur en 14 minuten
Aanbieder: Bookchoice

Mijn mening

Het begint gelijk goed met een proloog waarin de drie vrouwen (Linda, Ellen en Judith) in Spanje rijden, maar worden aangehouden door de 'politie'. Ze vertrouwen het niet en gaan ervandoor, om elders in het donker in een greppel te eindigen. Dan verspringt de tijd naar een paar weken eerder en vertellen de vrouwen afwisselend over hun leven met de mannen Paul, Nick en. Mark.
Dat het leven geen lolletje meer is, blijkt al snel. De huwelijken zitten vol kleine barstjes en het kan niet anders dan dat ze breken.

Anna Thomas (pseudoniem van Marja West) kan schrijven. Met een flink tempo laat ze de vrouwen tot leven komen en krijgen we mee wat ze bezighouden en waar het allemaal mis is gegaan. Alledaagse problemen gecombineerd met lastige schoonmoeders, het uitgeven van te veel geld, overgewicht, verloren liefde en vermoedens van vreemdgaan; het is nogal wat waar de vrouwen mee tobben en rondlopen. Met enig leedvermaak, maar ook met medeleven hoorde ik het allemaal aan en kon hun keuze om in de auto te stappen en weg te rijden van harte onderschrijven.

Het boek eindigt waar de proloog ophield: In Spanje en dat opent weer nieuwe mogelijkheden voor het tweede deel waar veel verder zal worden uitgewerkt. Het is voorgelezen door Willemijn de Vries en dat was prettig luisteren. Een fijne stem om naar te luisteren en nadruk op de plekken waar het nodig was. Wel de snelheid op 1,5 gezet, maar dat doe ik meestal.

Onder de Spaanse zon is een fijn feelgood luisterboek, goed te volgen en leuke verhaallijnen. En prettig om te weten, er zijn nog drie vervolgdelen om te lezen of te luisteren, want natuurlijk wil ik nu weten hoe het verder gaat met de vrouwen in Spanje.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpgReacties op: Marieke luisterde: Onder de Spaanse zon - Anna Thomas

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anna Thomas

Anna Thomas

Anna Thomas is een pseudoniem van Marja West. Onder het pseudoniem Anna West sch...

Marja West

Marja West

Geboren in Bakkum en woonachtig in Noordoost Drenthe, full time schrijfster van ...

Gesponsorde boeken