Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Valentijn Oeuvreprijs 2021 voor Z&K auteur Marja Visscher

op 16 mei 2022 door

Een van onze auteurs Marja Visscher, verbonden aan uitgeverij Zomer & Keuning won afgelopen zaterdag in Ermelo de Valentijnoeuvreprijs 2021. Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zij vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Dankzij haar gedegen research en feeling met de geschiedenis is ze in staat om haar romans met veel overtuiging te schrijven. Dit doet zij zowel onder de auteursnaam Marja Visscher (Zomer & Keuning) als Marja Coenradie (Omniboek).

Als kind schreef Marja Visscher al voor een wijkblad in Rotterdam, waarbij haar werk onder redactie stond van de toenmalige dagbladjournalist van Het Vrije Volk, Ben Maandag sr.. Ook won zij diverse prijzen tijdens deelname aan verhalenwedstrijden. Later, inmiddels getrouwd en verhuisd van Rotterdam naar de Hoeksche Waard, begon zij een studie Cultuur- en Literatuurwetenschappen. Als journalist schreef zij voor het toenmalige krantenconcern Wegener.  Daar hield zij zich bezig met het schrijven van de zaterdagpagina's voor alle krantenoplagen die Wegener verzorgde. Tevens had zij de redactie over de Hoeksche Waard editie van Wegeners weekblad 'Het Zuiden' en assisteerde op de redactie 'Zuiden/Havenloods' in Rotterdam. Als publicist verzorgde zij voor verschillende instellingen en bedrijven, zoals veiling Barendrecht, de gemeente Oud-Beijerland, Welzijn Hoeksche Waard en Museum Hoeksche Waard teksten en interviews voor diverse kranten en tijdschriften. In die tussentijd had zij als directeur tevens de leiding over een door haar opgezette uitgeverij te weten Deboektant Klaaswaal. Deze uitgeverij hield zich meer dan dertig jaar bezig met de uitgave van topografische boeken (historische fotoboeken van stad en streek) door geheel Nederland. Daarnaast gaf zij een luxe tijdschrift uit onder de namen Polder Glossy en Hoeksche Waard Magazine. Met veel plezier gaf ze leiding aan een zeskoppige redactie bestaande uit journalisten/correspondenten en fotografen. 

In 2016 verkoopt zij, na meer dan twintig jaar en zevenhonderd boekuitgaven verder, de uitgeverij en gooit het over een andere boeg. Schrijven, schilderen, vioolspelen, het gezinsleven met man, kinderen en kleinkinderen en niet te vergeten haar tuin vormen basis ingrediënten voor haar dagelijks leven.

De Oeuvre prijs is volgens de jury voor de kennis van de vele genres die zij door de jaren heen in de boekenwereld het licht heeft doen zien zoals het essay, de biografie en kinderboeken. Momenteel houdt zij zich beroepsmatig bezig met het schrijven van romans. Daarbij gaat haar voorkeur uit naar het schrijven van literair historische romans, maar schuwt ook de hedendaagse roman niet, waarbij actuele thema's aan de orde komen. Haar werk wordt uitgegeven bij VBK Media - uitgeverij Zomer & Keuning.Reacties op: Valentijn Oeuvreprijs 2021 voor Z&K auteur Marja Visscher

Meer informatie

Gesponsorde boeken