Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 6: Lezen of luisteren?

op 17 november 2022 door

Yvonne Keuls is een begenadigd verstelster. Dat is te merken door de wijze waarop ze schrijft, maar ook haar manier van vertellen is bijzonder. In het boek vertelt ze aan haar moeder op haar eigen wijze hoe de omgeving in Nederland eruit ziet, en op zo'n manier dat haar moeder, wanneer ze het zelf ziet, zegt dat de realiteit niet klopt.

De actie Nederland leest is gericht op het lezen van boeken. Daarvoor geven bibliotheken in heel nederland de boeken aan geinteresseerde lezers, zodat ze gezamenlijk hetzelfde boek kunnen gaan lezen.

Maar het boek Mevrouw mijn moeder, is bij de streamingsdiensten ook te vinden als luisterboek. Bijzonder hierbij is, is dat Yvonne Keuls het boek zelf heeft ingesproken en doet dat op haar eigen bijzondere manier en geeft haar moeder haar Indische stem. Ik heb gezocht naar een luisterfragment, waarin dat laatste te horen us, maar op de site van online bibliotheek heb ik alleen een stukje gevonden zonder het Indische geluid. 

Vraag 6

6a Kiezen: Lezen of luisteren?

6b Nu je weet dat Yvonne Keuls zelf voorleest en dat op een bijzondere manier doet, zou je dat overhalen om te luisteren ipv lezen?

bonus:

Op internet ontdekte ik een podcast van 28 oktober 2022 van De geknipte gast, waar Yvonne Keuls te gast is bij özcan Akyol. Hierbij de link: podcast De geknipte gast

6c Heb je kunnen luisteren? Wat vond je ervan?Reacties op: Vraag 6: Lezen of luisteren?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls schrijft boeken over maatschappelijke problemen, over haarzelf en h...

Gesponsorde boeken