Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bibliotheek Stadkamer - Leesclubcafé

op 23 oktober 2019 door

Je hebt Winterbloei (bijna) in je handen en staat te popelen om te beginnen met lezen. Stel jezelf even voor onder dit topic en sla het boek open! Staat het boek al op je 'Nu aan het lezen'-plank?

Wat gaan we bespreken in het café?

Tijdens deze eerste Nederland Leest-week heb je ruim de tijd om te proberen het boek te bemachtigen. We gaan kalm van start met een kennismakingsrondje onder dit artikel, verwachtingen en eerste indrukken. Hieronder vind je al wat opwarmvragen over het motto, het voorwoord van Ronald Giphart en de inleiding van Onno Blom.

Leesschema

  • 1e week van november: opwarmen in het leesclubcafé
  • 2e week van november: discussie rond het eerste deel van Wolkers' verhalen
  • 3e week van november: discussie rond het tweede deel van Wolkers' verhalen
  • 4e week van november: discussie rond de columns van Aaf Brandt Corstius en afsluitende vragen
  • Afsluiting: schrijf je recensie!

Veel plezier met deze leesclub!

Opwarmvragen

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

Motto

1. De bundel wordt voorafgegaan door een citaat uit Robinson Crusoe. In hoeverre vind je dit een toepasselijk motto voor het thema van ‘Nederland Leest’ en voor de auteur Wolkers?

Giphart

2. In zijn voorwoord schetst Ronald Giphart de bedoeling van de campagne ‘Nederland Leest’. Wat vind je van de gedachte dat het aanreiken van een boek de discussie rond een maatschappelijk onderwerp op gang kan brengen?

Blom

3. In zijn inleiding vertelt Onno Blom dat de winter het jaargetijde was waarvan Wolkers het meest hield. Waar zit dat in denk je? In hoeverre blijkt dat uit het boek? Wat is jouw favoriete jaargetijde? Waarom?

Volgende stap:

De eerste leesclubvragen gaan over het deel tot bladzijde 92.Reacties op: Bibliotheek Stadkamer - Leesclubcafé

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jan Wolkers

Jan Wolkers

Jan Wolkers (1925 - 2007) was een schrijver, schilder en beeldhouwer. Hij wordt ...