Vlaanderen leest Winterbloei - Over deze leesclub

op 31 oktober 2019 door

Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken.

Welkom in de Vlaanderen leest Winterbloei-leesclub! In deze leesclub geven we een kleine groep enthousiaste Vlaamse lezers de kans om aan te sluiten bij de Nederland Leest-campagne waarbij in de hele maand november het boekje Winterbloei van Jan Wolkers gratis is op te halen bij de deelnemende Nederlandse Bibliotheken. De geselecteerde Vlaamse deelnemers krijgen het boekje opgestuurd. Op=op.

Een Hebbanaccount aanmaken

Welkom op Hebban, als u nieuw bij ons bent. Om deel te nemen aan de Hebban Leesclub voor Vlaanderen leest Winterbloei heeft u slechts een Hebbanprofiel nodig. Heeft u dat nog niet, dan kunt u er eentje aanmaken. Het is snel, makkelijk en uiteraard gratis.

Tip: Bij het aanmaken van een account krijgt u een paar startvragen over uw favoriete genres, boeken en auteurs. Die kunt u invullen of overslaan.

Maak een account aan

De Nederland Leest-leesclub rond Winterbloei

De Hebban Leesclub
Op Hebban organiseren we al jaren leesclubs waarbij de volledige discussie zich online afspeelt.

Hoe werkt een leesclub?
De enige functionaliteit die u op Hebban hoeft te ontdekken om mee te kunnen doen aan de leesclubdiscussie is het plaatsen van een reactie. In de leesclub zelf is volledige begeleiding door een gastheer/-vrouw. Iedereen kan zo aanschuiven bij een leesclub van keuze.

De start
In de Hebban Leesclub starten we met een voorstelrondje, zodat de leesclubdeelnemers elkaar en hun gastheren/-vrouwen kunnen leren kennen. In deze fase kunnen de verwachtingen en eerste indrukken worden besproken.

De discussie
Na de eerste week van november wordt begonnen met de werkelijke discussie. Zo heeft iedereen ruim kans het boekje te bemachtigen en op tijd klaar te zitten om te gaan lezen. In drie delen lezen en bespreken we vervolgens samen het boek.

De afsluiting
Na afloop van de leesclub is er de gelegenheid een recensie te plaatsen van Winterbloei op de Hebban boekpagina. Smaakt deze leesclubervaring naar meer, dan vindt u hier de openstaande leesclubinschrijvingen.Reacties op: Vlaanderen leest Winterbloei - Over deze leesclub

Meer informatie

Gesponsorde boeken