Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand

op 02 september 2020 door

Zo verschillend als het weer was in augustus, zulke verschillende soorten boeken heb ik gelezen. Ik hou niet zo van het hete weer, kan dan niet zo goed functioneren en zelfs lezen wil dan niet zo goed. De regen en de storm was dan ook even een fijn intermezzo waar ik weer even lekker op de bank kon zitten met een kopje thee en een boek zonder dat de zweetdruppeltjes over mijn rug liepen. Het zonnetje in september kan ik dan wel weer waarderen, dus laat de nazomer maar komen samen met de vele nieuwe boeken die weer gaan verschijnen.

48. Rodham, Curtis Sittenfeld ( ****)

Rodham las ik samen met de leesclub van Hebban. Een echt What if verhaal: Wat als Hillary niet met Bill was getrouwd. Hoewel het duidelijk een roman is, liepen soms toch feit en fictie door elkaar heen, zeker aan het begin van het boek. De tweede helft is echt het verhaal hoe Hillary's leven had kunnen zijn, met daarin nog een aparte rol voor Donald Trump. Leuke leesclub en fijn boek om te lezen. Lees hier mijn recensie.

  •  lees een boek met een naam in de titel

49. Terug naar Cliffrock Castle, Josephine Rombouts (***)

Ik las vorig jaar Cliffrock Castle waarin Josephine  Rombouts schrijft over hoe het is om als Nederlandse te werken op een Schots kasteel. Was ze in het vorige boek de huishoudster, in dit vervolg is ze de persoonlijke assistente van de kasteelvrouw. Het is vermakelijk om te lezen hoe er gemanouvreerd moet worden tussen etiquette en praktische omgangsregels. Ook het leven is de Schots Hooglanden blijft tot de verbeelding spreken. Heb mij weer heerlijk een paar uurtjes in Schotland vermaakt.

  • lees een boek gebaseerd op waargebeurde feiten

50. Viktor, Judith Fanto (****)

Viktor is één van de boeken die genomineerd is voor de Hebban Debuutprijs en deze heb ik als jurylid niet gelezen maar wel veel lovende woorden over gehoord. Het is inderdaad een boek dat zeer boeiend is geschreven. Met perspectief wisselingen en wisselingen tussen Wenen van net voor de oorlog en het Nijmegen van nu. Langzaam maar zeker kom je al lezer achter de gebeurtenissen die in de familie verzwegen worden om op het einde toch nog verrast te worden. Zeker een kanshebber voor de Hebban Debuutprijs wat mij betreft.

  • lees een boek met een naam in de titel

51 Stranddagboek, Emily Henry (***)

Dit boek had ik verschillende keren op de social media voorbij zien komen met best wel lovende kritieken. Omdat het toch erg warm was en ik niet zo heel veel zin om te lezen had, leek mij dit wel een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Het begin is even wennen, kost wat meer moeite om in het verhaal te komen. Zo zonnig als ik dacht dat het zou zijn was het boek zeker niet maar het werd steeds beter naarmate ik verder in het boek kwam. Geen spijt gehad dat ik het uiteindelijk gelezen heb.

  • lees een boek aangeraden door een recensent

52. Uit de maat, William M. Kelley (****)

Dit laaste boek las ik nog net eind augustus uit, dankzij de Hebban Uitlees Zondag. Dit boek lees ik voor mijn fysieke leesclub. Het is een boek uit de Schwobreeks. Het speelt zich af in 1957 in het Zuiden van Amerika waar op dat moment nog vele zwarte mensen aan het werk zijn voor de blanken. Deze termen worden ook nog zo in het boek gebruikt, een bewuste keuze van de vertaler en uitgever. Het bijzonder aan de boek is dat het met name het verhaal vertelt van uit het perpectief van de blanken, maar dat het geschreven is door een zwarte schrijver. Het is zeker een boek dat goed is om in deze tijd te lezen.

  • lees een boek dat zich afspeelt in de twintigste eeuw



Reacties op: Wat las ik deze maand

Gerelateerd