An Enchantment of Ravens: Genre Melange

op 10 maart 2018 door

Wat krijg je als je vier dames uit drie verschillende Genre Clubs, met een grote voorliefde voor feeën, romantiek, fantastische verhalen en boeken met een uitzonderlijke mooie cover combineert? Een enthousiaste lezersgroep voor het boek An Enchantment of Ravens door Margaret Rogerson!

Door Silke

An Enchantment of Ravens

Isobel woont in een klein dorpje Whimsy, grenzend aan de feeënwereld. Dagelijks komt ze in contact met de inwoners van deze magische wereld. Als kunstenares is ze namelijk erg geliefd bij het feeënvolk, want zelf een ambacht uitvoeren kunnen de feeën niet. Isobel vult haar dagen met het schilderen van nooit ouder wordende, ijdele feeën die haar betalen met tovenarij. Elk portret levert haar een betovering op. Hout voor de kachel dat zichzelf aanvult. Een beschermingsspreuk op haar woning... En dan klopt op een dag Rook, de prins van het herfsthof bij Isobel aan. Haar eerste koninklijke opdracht, maar Isobel gaat meteen de mist in. Ze beeldt Rook namelijk af met ogen die overlopen van de zorgen en verdriet. Voor ze het weet, wordt ze door een woedende prins mee de feeenwereld in genomen om terecht te staan voor haar misdaad.

De vragen: Gevalletje insta-love of ware liefde?

An Enchantment of Ravens is een boek dat binnen de blogger-gemeenschap heel wat tegenwind kreeg. De relatie tussen Rook en Isobel zou een typisch gevalletje van liefde op het eerste gezicht zijn. Instalove zoals dit tegenwoordig in moderne bewoordingen ook wel wordt genoemd. Ik ben erg benieuwd hoe de andere dames hier tegenover staan.

Het boek krijgt ontzettend veel kritiek over zich heen wat betreft de liefdesrelatie. Meermaals valt het commentaar "instalove". Ikzelf heb hier een hele andere mening over. Hoe ervaren jullie de relatie tussen Rook en Isobel?

Elke Cremers - Young Adult Club

Persoonlijk vond ik dat er geen sprake was van 'echte' insta-love. Bij insta-love is er echt onmiddellijk een soort verliefdheid tussen twee personages, maar dat was hier niet het geval. Ik had het gevoell dat Isabel eerder verliefd werd op Rook, mede ook omdat hij zo aantrekkelijk en mysterieus was. Maar die verliefdheid was eerst een soort aantrekkingskracht, en bloeide daarna op tot iets groters. Ik vond hun relatie juist heel gebalanceerd, schattig en lief. Ze maakten ook ruzie en botsten, maar kwamen uiteindelijk weer bij elkaar. Ik vond het daarom ook geen insta-love, maar een goede onderbouwde relatie.

Marjolein Slats - SF & Fantasy Club

Ik ervoer hun relatie helemaal niet als instalove. Ze hebben heel veel tijd met elkaar doorgebracht tijdens het schilderen van het portret. Ik denk dat zo’n proces waarbij de schilder het onderwerp heel erg moet bestuderen juist zo’n band kan veroorzaken. Hun relatie maakt het verhaal en ik zou het zeker niet veranderen. Isobel twijfelt soms ook aan haar gevoelens. Het is niet dat het voor haar een gegeven is en dat maakt het nog net wat natuurlijker.

Merel Kuitert - Young Adult Club

Ik kreeg niet helemaal een 'insta-love' gevoel. Vooral toen Rook zijn 'echte zelf' liet zien en Isobel meeneemt om terecht te staan, dacht ik dat ze nooit verliefd op hem zou worden. Ik was dus verrast (maar niet per se blij verrast) dat dit wel gebeurde. Ik had er echter meer vrede mee gehad als ze goede vrienden werden in plaats van geliefden. Het 'paste' niet helemaal voor mij, vooral omdat ik Rook maar als een arrogante, verwaande kwast over vond komen. Hun liefde voelde een beetje onverwacht en onnodig, maar niet helemaal ineens: het bloeide op en had zelfs in het korte boek zijn ups en downs.

Silke Gorremans -  Readers Club

Ik ben het boek beginnen lezen met de 'insta-love' waarschuwing in mijn achterhoofd. Maar na een aantal hoofdstukken begon ik al snel te beseffen dat ik de mening van vele hierover niet deelde, hoewel ik begrijp waar deze interpretatie vandaan komt. An Enchantment of Ravens heeft wat problemen met de snelheid van het verhaal. Het is een relatief kort boek en in het beperkte aantal pagina's gebeurt er eigenlijk heel erg veel. Weken vliegen voorbij op slechts vier pagina's tekst. Hierdoor voelt het soms alsof bepaalde acties erg snel op elkaar volgen, maar als je de effectieve tijdslijn zou uitschrijven zou je zien dat het verhaal zich eigenlijk ontvouwt over een redelijke grote tijdsspanne. De liefde tussen Rook en Isobel is ook niet onmiddellijk "liefde". Vanaf het begin is het duidelijk dat er een sterke aantrekkingskracht is tussen de twee. Voornamelijk fysiek, maar de echte diepere relatie ontwikkelt zich gedurende het ganse verhaal.

Benieuwd naar de vragen van de anderen? Als je op de naam van de club klikt, kom je meteen bij hun vragen terecht!

Young Adult Club

SF & Fantasy Club

Hebben wij je interesse gewekt om An Enchantment of Ravens ook te lezen? Of heb je het boek misschien al gelezen? Want dan zijn wij natuurlijk razend nieuwsgierig naar jouw mening over dit verhaal!Reacties op: An Enchantment of Ravens: Genre Melange

Meer informatie

Gerelateerd

Over