Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Best Books of 2017 (1)

op 06 januari 2018 door

Vorig jaar hebben de Readers een hoop boeken verslonden, zoals je in dit Reading Challenge artikel kunt lezen. Maar – tijd voor een duivels dilemma! - wat is nou het mooiste, grappigste, ontroerendste, gaafste boek dat ze in 2017 gelezen hebben? Na wat slapeloze nachten komen Annemieke, Karin, Silke, Sylvia en Yvonne met een antwoord.

Door Lieke

Annemieke: The Waking Land – Callie Bates

In december 2017 las ik het debuut van Callie Bates. The Waking Land is het eerste deel in een trilogie; deel twee wordt in juni 2018 verwacht. Een prachtig fantasy boek. Je avontuur begint al bij de schitterende, uitnodigende cover en het vinden van een landkaart aan het begin van het boek. Ik houd nou eenmaal van landkaarten in fantasy boeken. De proloog is één en al spanning en dat is kenmerkend voor dit boek. Spanning en avontuur volgen elkaar in een hoog tempo op. Door haar beeldende schrijfstijl laat Bates je kennis maken met de personages en met het land. Met magie, loyaliteit, liefde, vriendschap en verraad bevat dit boek alle ingrediënten voor een mooi meeslepend avontuur, dat door mij bekroond werd met vijf sterren. Mijn recensie vind je hier. Een aanrader voor fantasy liefhebbers die zich hebben laten meeslepen in avonturen zoals The Chronicles of Narnia en The Lord of the Rings. Ik kijk dan ook uit naar het vervolg!

Challenge Categorie #6: Lees het eerste deel van een serie

Karin: A Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas

Een van de meest langverwachte boeken van 2017 was voor mij het laatste deel in de ‘A Court of Thorns and Roses’ serie: A Court of Wings and Ruin van Sarah J. Maas. Ik heb met zoveel plezier de eerste twee delen gelezen en ik wilde dolgraag verder lezen over Feyre, Rhys, Nesta, Mor en Amren. De sympathieke en interessante personages zijn echt het sterkste punt van de serie. Ook dit slotdeel zat vol met vriendschap, liefde en actie en daarom is het mijn favoriet van 2017!

Challenge Categorie #1 & #29: Lees een dik boek/Lees een boek dat zich afspeelt in een oorlog

Silke: Strange the Dreamer – Laini Taylor

Het beste boek dat ik las in 2017 was zonder twijfel Strange the Dreamer van Laini Taylor. Het is een boek dat me altijd een beetje verscheurt. Aan de ene kant wil ik het iedereen aanraden en van de daken schreeuwen hoe ongelooflijk goed het is, maar aan de andere kant is het een boek waar je zo blind mogelijk in moet beginnen zonder al te veel achtergrond. Dat maakt het altijd een beetje moeilijk natuurlijk om mensen warm te maken voor een bepaald verhaal. Want ‘Het is schitterend, maar ik vertel je er lekker niks over’ verkoopt geen boek bij het publiek, hè.

Strange the Dreamer gaat over een verloren stad, goden, oorlog, vriendschap, familie, jezelf vinden en vooral jezelf zijn. Het is magisch, origineel en fantasy van de bovenste plank. Oh, en het hoofdpersonage werkt in een bibliotheek en leest graag. Dat zou toch al reden genoeg moeten zijn om het boek te lezen, niet?

Challenge Categorie #1 & #6: Lees een dik boek/Lees het eerste deel van een serie

Sylvia: A Little Life – Hanya Yanagihara

Het mooiste Engelstalige boek dat ik las in 2017 was voor mij A Little Life van Hanya Yanagihara. Ik las het tijdens mijn zomervakantie. De roman gaat over een groepje vrienden die elkaar nog van de universiteit kennen en volgt de mannen een aantal decennia. Een van de mannen is Jude en het verhaal draait vooral om zijn leven. Duidelijk is dat een moeilijke jeugd, waarover hij niet met zijn vrienden wil praten, zijn leven heeft bepaald.

Yanagihara snijdt in A Little Life thema’s aan zoals misbruik, zelfmutilatie, vriendschap, liefde, verdriet dat je nooit meer te boven komt, eenzaamheid en omgaan met een trauma. Ze schrijft over veel liefde, maar over nog meer ellende. Als het lijkt alsof het niet nog erger kan, nog pijnlijker kan worden, doet Yanagihara er nog een schepje bovenop. Het is een hartverscheurend, meeslepend en verbijsterend verhaal. Hoewel ik het boek niet helemaal perfect vond, behoort het wel tot mijn favorieten door de emoties die er vanaf spatten.

Challenge Categorie #1 & #10: Lees een dik boek/Lees een door een boekverkoper getipt boek

Yvonne: The Hate U Give – Angie Thomas

Ergens in het begin van 2017 las ik The Hate U Give van Angie Thomas. Maanden later spookt het boek nog steeds door mijn hoofd en hierdoor kan ik eigenlijk niet anders dan dit als mijn beste boek van 2017 benoemen. De standaard YA verhaallijn is niet zo heel erg bijzonder, maar juist het kijkje in het leven van de personages, de goed neergezette ruige wereld en de gedachtestroom van verschillende personages maakt dit boek een topper. Je wordt erin gesleurd en komt er pas lang na het lezen weer uit. Het houdt je bezig en laat je nadenken.

Challenge Categorie #13, #25 & #32: Lees een in 2017 bekroond boek/Lees een boek met #diversiteit/Lees een what if boek

Honourable mentions:

Silke: “Absoluut The Song of Achilles van Madeline Miller. Het was bijna onmogelijk om tussen deze en Strange the Dreamer te kiezen.”

Yvonne: “De boeken die er voor mij in 2017, naast The Hate U Give, echt bovenuit sprongen waren Dragon's Green van Scarlett Thomas (je leest er meer over in USA vs NL: Cover Edition), Wonder van R.J. Palacio (je leest er meer over in Wat lazen de Readers in december?), Circe van Madeline Miller (maar die komt officieel pas uit in 2018), 11/22/63 van Stephen King (je leest er meer over in Traveling through Time: 11/22/63), A Man Called Ove van Fredrik Backman en Lovesick van T.L. Smith."

Wat is jouw favoriete boek van 2017?Reacties op: Best Books of 2017 (1)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara (1975), groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkte in New York bi...

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...

Gesponsorde boeken