Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Book Subscription Boxes (3)

op 10 februari 2018 door

Als lezers van Engelstalige boeken zijn wij flink in het voordeel als we een verrassingspakket op de mat willen krijgen. Wereldwijd zijn er namelijk ontzettend veel aanbieders van de zogenaamde Book Boxes. In de vorige artikelen over Book Boxes konden jullie uitgebreid lezen wat zo'n box precies inhoudt en hadden we een paar leuke voor jullie uitgelicht. Vandaag zetten we voor de laatste keer een paar van deze aanbieders in de spotlight.

Door Yvonne

Illumicrate

Dat het Verenigd Koninkrijk een schat aan book box-aanbieders heeft, moge duidelijk zijn, want ook Illumicrate komt hier vandaan. In de box vind je een boek van maximaal een maand oud (altijd een UK-editie) en het genre varieert. Naast het boek zitten er nog 3-5 goodies in elke box. Wat Illumicrate onderscheidt van de andere boxen is dat het geen maandbox is, maar een kwartaalbox.

De prijs voor een box is 30 pond waar nog 5-20 pond aan verzendkosten bovenop komt, afhankelijk van waar je woont. In totaal ben je als inwoner van Nederland ongeveer €45 per box kwijt. Je sluit een abonnement af dat zich automatisch vernieuwd. Betaling gaat door middel van creditcard of PayPal.

AnderWereld

Voor de fantasy-liefhebbers hebben we nog een leuke aanbieder uit Nederland opgenomen. AnderWereld is een winkel in het Noorden van het land waar ze nieuwe en tweedehands boeken aanbieden. Ook hebben zij sinds kort mysteryboxen in het assortiment. Zij bieden maandelijkse mysteryboxen, tweedehands boxen en kinderboxen, allen in het genre fantasy, sciencefiction of Young Adult. De tweedehands boxen worden door de eigenaren persoonlijk samengesteld en hierdoor zijn alle boxen uniek.

De maandelijkse mystery boxen zijn een verrassing. Op hun website kun je hints vinden en hierdoor zou je kunnen raden wat voor boek erin zit. De box bevat één fantasyboek en wat leuke goodies. Het boek is nieuw, maar let wel op: het is niet per se een boek dat recent is uitgegeven. De maandbox van februari kost €27,50, waar nog €5,85 aan verzendkosten bij komt. De totaalprijs van deze mysterybox komt op €33,35. De prijs van deze maandbox ligt echter niet vast en kan elke maand wat verschillen. 

Naast deze box met nieuwe boeken, bieden zij ook nog boxen aan met tweedehands boeken. Er zijn diverse prijsklasses (€15 tot €30) en je hebt hierbij de keuze tussen Nederlandstalige- of een Engelstalige boeken. Er zitten meerdere boeken in zo'n box en wat goodies. Deze box wordt persoonlijk door de eigenaren samengesteld voor de klant. De waarde van de inhoud ligt altijd minimaal €5 hoger dan het bedrag waarvoor je het koopt. Omdat dit natuurlijk tal van mogelijkheden biedt, geeft AnderWereld hun klanten de mogelijkheid om hun voorkeuren en wensen aan te geven voor tweedehands boxen. Hier kun je dus aangeven welke boeken je niet graag leest of welke al in je kast staan. Vanzelfsprekend wordt hier rekening mee gehouden. 

Als laatst hebben ze nog een leuke optie voor de kleinsten onder ons: de kinderboxen. Je hebt de keuze tussen een box van €10 of €15 (exclusief verzendkosten van €5,85) en de waarde van de box ligt ook hier €5 boven de bestelwaarde. Voorkeuren en leeftijd van de kinderen kan aangegeven worden en hier wordt rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van de box. 

2d838895b7d4013a4a0b635813b15658.jpg

Little Books of Joy

Vriend van de Readers, Dionne, tipte ook nog een leuke aanbieder, namelijk Little Books of Joy. Zij onderscheiden zich van de andere aanbieders door niet per se recente boeken in hun boxen te stoppen. De gedachte erachter is dat er zo ontzettend veel mooie boeken zijn die nog niet wereldwijd bekend zijn en daar wil het bedrijf met haar boxen verandering in brengen. Wat een ontzettend leuke gedachte, vind je ook niet? De boeken zijn in het genre Young Adult of Young Readers en altijd nieuw. 

Little Box of Joy biedt haar klanten drie mogelijkheden: Mini Box of Joy, Little Box of Joy en/of Box of Joy. De Mini Box bevat één boek en kost $26, de Little Box bevat twee boeken en en kost $40 en de Box of Joy bevat twee hardcovers óf drie paperbacks en hiervoor betaal je $56. Alle drie de boxen zijn leuk gevuld met goodies. Betalen kan door middel van PayPal en tijdens het betaalproces worden de verzendkosten duidelijk. Mocht je dit teveel vinden, kan het bestelproces altijd afgebroken worden waardoor je niet aan een aankoop vastzit.

Als je de code 'eyelove15' invult tijdens het betaalproces, krijg je 15% korting. 

Romance Reveal

Readers die graag contemporary romance lezen, zouden eens een kijkje moeten nemen bij Romance Reveal. De doelstelling van dit Amerikaanse bedrijf is om nieuwe auteurs onder de aandacht te brengen. Hierdoor zul je boeken krijgen waar nog weinig over bekend is. Zij geven internationale klanten de keuze uit twee boxen: een box waarin twee boeken zitten en een box waarin vier boeken zitten. Het leuke is dat er altijd handtekeningen van de auteurs in de boxen zitten. De ene keer krijg je een gesigneerd boek; de andere keer krijg je een leuke kaart waar de handtekening op staat.

De prijzen van de boxen variëren per maand. Elke 16de van de maand kun je de prijzen en de bijbehorende abonementen op hun website vinden. Voor verzending naar Nederland betaal je $17,95 voor twee boeken en $21,95 voor vier boeken. Voor België is dit $18,95 en $22,95. Dit is omgerekend ongeveer €14 - €18.

Een leuk extraatje dat zij bieden is de 'Scratch & Dent'-pagina op hun website. Hier bieden ze gesigneerde boeken aan die een kleine beschadiging hebben. Vanzelfsprekend zijn de prijsjes ook klein.

Nocturnal Reader's

Lees je graag over bloed, ledematen en meer van zulke gruwelen, dan zou je eens bij de Nocturnal Reader's Box moeten kijken. Jessica en Vincent zorgen elke maand voor de spannendste box die je maar kunt bedenken! Zij misten het aanbod in verrassingsboxen voor de volwassen lezer en hadden het een beetje gehad met al die glitters. Wat zij voor ogen hadden bestond nog niet en dat was de reden om Nocturnal Reader's te starten. De boxen worden verstuurd vanuit de Verenigde Staten.

Wat Nocturnal Reader's zo uniek maakt, is dat ze het horrorgenre aanbieden. In de box vind je minimaal twee boeken, waarvan er één een nieuwe release is. De andere boeken zijn niet zo recent uitgegeven. Verder vind je er altijd een leuke boekenlegger en een mooie handgemaakte art print in. Soms hebben ze weleens t-shirts in de boxen zitten. Mocht dit het geval zijn, dan kun je tijdens het bestelproces de gewenste maat doorgeven. Naast deze dingen zitten er nog altijd minimaal zeven hebbedingetjes in.

De abonnementen die ze aanbieden lopen per maand, kwartaal of halfjaar. Hoe langer het abonnement loopt, hoe goedkoper het per box wordt. Uitgaande van een maandbox betaal je $35 voor de box en nog $8 verzendkosten, wat de totaalprijs voor een box op ongeveer €35 laat komen.

Met de code 'GET10OFF' krijg je maar liefst 10% korting op je eerste box.

Dit was weer een greep uit de vele boxen die beschikbaar zijn voor de enthousiaste Reader. Het is onmogelijk om alle boxen te bespreken, omdat het aantal aanbieders blijft groeien. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er nog meer is, dan kun je altijd nog even bij onze vorige posts terug spieken. Je vindt ze hier en hier. Mocht je dat nog niet genoeg vinden, kun je ook nog op deze website gluren. Let wel op: lang niet alle bedrijven verzenden hun boxen naar Nederland!

Wat is tot nu toe jouw favoriet van alle boxen die we hebben besproken? 



Reacties op: Book Subscription Boxes (3)

Meer informatie