Advertentie

Bookhaul Talk

op 11 juli 2018 door

Voor een boekenwurm is er natuurlijk (bijna) niets mooiers dan een stapel nieuwe boeken binnen te krijgen. Aangezien de boekhandels in Nederland veelal Nederlandstalige boeken in hun assortiment hebben, zijn wij als Readers vaak afhankelijk van digitale winkels. Maar dat maakt een haul niet minder leuk. Vandaag krijgen jullie een kijkje in de laatste aankopen van een tweetal Readers.

Door: Lotte & Yvonne

73705ed85ca68a14added49569cdd65c.jpg

 

Yvonne: In juni had ik echt een goede maand. Niet alleen kreeg ik een aantal prachtexemplaren van Hebban en Van Ditmar, maar ook had ik een 'date' met Evy van crime waar we een heleboel boeken met elkaar uitwisselden en natuurlijk sponsorden we boekhandel Broese nog door er boeken te kopen. En dan had ik nog mijn eigen aankopen. In totaal belandden er in juni 26 nieuwe boeken in de boekenkast. Het grootste gedeelte hiervan is Nederlandstalig, maar toch heb ik een aantal prachtige Engelstalige exemplaren erbij.

Lotte: Ik kan niets anders dan het met je eens zijn. Ik heb The Bear and the Nightingale en The Girl in the Tower zelf in mijn boekenkast staan, maar dan in een andere versie. Ik vond deze covers ook heel mooi, maar heb uiteindelijk toch voor de hardcovers gekozen. Ik denk dat deze boeken in winterse sferen voor de perfecte afkoeling zullen zorgen op warme zomerdagen. Love and Luck daarentegen lijkt me een echt zomerboek. Een reis door Ierland terwijl je zelf op je terras van de zon geniet. Misschien moet ik hem zelf ook nog lezen voor ik naar Ierland vertrek. Met History Is All You Left Me vind ik dat je - opnieuw - een heel goede keuze hebt gemaakt. Haal de zakdoekjes maar al boven, want Adam Silvera staat erom bekend harten te kunnen breken. En dan is er nog The Girl Before. Dit was het enige boek van jouw haul dat ik niet herkende. Ondertussen heb ik gezien dat het verfilmd wordt. Toen ik de achterflap las, was ik meteen geïntrigeerd. Ik vind het wel een gewaagde keuze. Bij The Girl on the Train waren de reviews ofwel heel lovend, ofwel heel afbrekend. Het leek wel alles of niets bij dat boek. The Girl Before wordt met The Girl on the Train vergeleken, dus ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden. Alles, of niets?

Yvonne: Zijn dat die covers met die teksten? Ik wilde eigenlijk ook erg graag de hardcovers van de boeken van Katherine Arden, maar dan wel met deze magische printen erop. Volgens de specificaties waren de formaten niet gelijk, vandaar dat ik de paperbacks heb besteld. Misschien kunnen we eens een buddyread doen :-)?

History Is All You Left Me heb ik vorige week gelezen en je hebt helemaal gelijk: wat een prachtig boek! Had eerder They Both Die At The End van Silvera gelezen, maar die sloeg ik toch met een negatief gevoel dicht. History was echt mooi neergepend!

The Girl Before heb ik ondertussen al twee keer gelezen: een keer in het Nederlands en een keer in het Engels. Wilde 'm uiteindelijk toch maar in de kast, omdat de cover prachtig wit was.. Zoals overduidelijk te zien is, is er ergens iets mis gegaan met de verf, haha. Gelukkig maakt het de inhoud ervan niet minder leuk! The Girl on the Train heb ik eerlijk gezegd niet gelezen. Iets in het verhaal staat me niet aan, maar vraag me niet waarom, haha!

a18efd2db540c1ec92b0599f8e9447c7.jpg

 

Lotte: Ik had op de website van De Slegte gezien dat Stolen Songbird in de winkel lag. Ik heb het boek dan ook meteen gereserveerd. Toen ik in de winkel toekwam om het op te halen, dacht ik: 'Het kan geen kwaad om even in de rekken te snuffelen, ik neem toch niets mee.' Ik weet niet waarom ik mezelf na al die jaren nog geloof. Ik ben de winkel dus niet met twee boeken meer buitengewandeld dan eigenlijk de bedoeling is. Ach ja, het zijn tweedehandsboeken, dius ik ben goed geweest voor het milieu en voor mijn arme bankrekening. Eigenlijk heb ik een goede zaak gedaan, toch?

Yvonne: Zeker goed bezig! Ik doe zelf niet zo snel tweedehands aankopen, maar ruilen doe ik wel erg graag. Toch vind ik het idee van tweedehandsboekenwinkels echt ontzettend goed. Voor kleine prijsjes kunnen zo ontzettend veel mensen blij gemaakt worden. Ik breng met regelmaat nog weleens een stapel boeken naar de minibieb hier in de buurt. Meestal is dat als ik ruimte nodig heb in mijn kast, haha. Dan zet ik daar een aantal boeken in en als ik wat leuks zie, neem ik ook een boek mee terug, maar vaak ook niet.

Die cover van Forest of a Thousand Lanterns is echt heel erg mooi! Het plot spreekt me niet heel erg aan, maar die van Stolen Songbird juist wel weer heel erg! Trollen vind ik altijd erg grappige en rare wezens, dus mijn interesse is absoluut gewekt. Dus bedankt, er staat weer een extra boek op mijn (al te) lange TBR, haha! Leuk om zo eens geïnspireerd te worden door een stapel boeken!

Lotte: Ruilkasten vind ik een leuk idee, maar meestal kan ik geen afstand doen van mijn boeken. Het probleem is dat ik nu wel geen ruimte meer heb om boeken te zetten, dus daar zal ik iets op moeten verzinnen...

Dat van die TBR versta ik helemaal. Ik deel mijn TBR in verschillende lijstjes in ondertussen. Dan kan ik beter het overzicht houden. Niet dat het veel uitmaakt, want als ik boeken koop, gebeurt dat vaak toch heel impulsief (het geval hierboven is daar een mooi voorbeeld van...)

Het is heel inspirerend om te zien wat anderen kopen. Lotte zou graag nog wat meer inspiratie opdoen. Ze heeft namelijk nog een boekenbon die ze heel graag wil gebruiken... Wat heb jij deze maand allemaal gekocht? Is er een tip bij die Lotte niet mag missen?Reacties op: Bookhaul Talk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katherine Arden

Katherine Arden

Katherine Arden studeerde in Moskou en specialiseerde zich later in Franse en...

Adam Silvera

Adam Silvera

Adam Silvera is een Amerikaanse auteur, die eerder als boekverkoper werkte. Hij ...

J.P. Delaney

J.P. Delaney

J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur. Het vorige meisje i...