Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Book Subscription Boxes (1)

op 28 januari 2018 door

Als lezers van Engelstalige boeken zijn wij flink in het voordeel als we een verrassingspakket op de mat willen krijgen. Wereldwijd zijn er namelijk ontzettend veel aanbieders van de zogenaamde Book Boxes. Vandaag zetten we er een paar voor jullie op een rijtje. 

Door Yvonne

Wat is het?

Een Book Subscription Box is een verrassingsbox vol met goodies en natuurlijk een gaaf boek. Vaak kun je op websites van de aanbieders de maandthema's vinden en aan de hand daarvan kun je je keuze maken. De inhoud  blijft een verrassing tot het moment dat de pakketbezorger bij je aanbelt. Eén ding is bij alle aanbieders hetzelfde en dat is dat er minimaal één boek inzit dat recent is uitgebracht. Het aantal goodies verschilt per aanbieder en zelfs per box. Welke goodies erin zitten natuurlijk ook. De bedenkers proberen goodies te regelen die dicht bij het onderwerp van het boek zitten. Vaak zijn ze exclusief voor de specifieke boekenbox gemaakt en met regelmaat vind je er handgemaakte items in. Ook vindt je er standaard wat promotiemateriaal in. Denk hierbij aan boekenleggers, promo-hoofdstukken en quote-kaartjes.

Is dit écht leuk?

Met zo'n 7,5 miljard mensen op onze kleine aardbol hebben we dus ook zo'n 7,5 miljard verschillende persoonlijkheden. De ene persoon springt een gat in de lucht van een verrassing; de andere persoon heeft geen nagels meer over van de zenuwen. Oftewel: een book box is zeker niet voor iedereen geschikt. 

Hou jij wel van een verrassing op z'n tijd en ben je fan van boekgerelateerde items? Dan is het voor jou zeker de moeite waard om eens een book box te proberen! Vind je het allemaal prut en denk je dat die dingetjes snel in de kliko zouden belanden? Lees dan nog even verder, want er zijn ook Book Boxes die niet aan frutseltjes doen! Hou jij echt niet van verrassingen en wil je gewoon weten waar je geld naartoe gaat? Hou dan het geld in je zak en koop losse boeken waarvan je zeker weet dat ze gelezen gaan worden. Om het voor jezelf leuker te maken, kun je natuurlijk altijd in de winkel zeggen dat het een cadeautje is en het laten inpakken!

De mogelijkheden

De mogelijkheden zijn oneindig en er zijn ook tal van bedrijfjes die deze book boxes aanbieden. Hieronder geven wij een klein overzicht van een aantal leuke en populaire Book Boxes. Kijken jullie mee met de boxen die we vandaag voor jullie hebben?

Magic Chest

Het Duitse bedrijf Magic Chest biedt de keuze uit een maand-, kwartaal- of jaarabonnement. Hoe langer de tijdsduur van je gekozen abonnement, hoe goedkoper de box per keer wordt. Uitgaande van een maandabonnement betaal je per box €30, waar nog €9 aan verzendkosten bijkomt. Optioneel kun je kiezen voor track & trace, iets wat het bedrijf aanraadt. Met deze optie ben je gelijk verzekerd van garantie op beschadigde artikelen in de box. De totaalprijs komt dan uit op €42. Betaling gaat via creditcard.

Ze kiezen met zorg een leuk fantasyboek uit voor de abonnees en doen hier 3-5 kleine cadeautjes bij. Ook bieden zij thee aan, gebaseerd op boeken! Grote kans dus dat thee een verrassing in de box zal zijn. Soms hebben ze ook losse boxen te koop: deze zijn te vinden op deze pagina. De thema's variëren per maand.

The Boox

The Boox is een jong, Nederlands bedrijf dat haar vleugels eind 2017 uitsloeg. Het biedt vooralsnog alleen losse maandboxen, die je dus elke keer opnieuw dient te bestellen. Het leuke van The Boox is dat er keuze is uit drie genres, namelijk roman, thriller of fantasy. Vanzelfsprekend zit er in elke box een boek dat past bij het genre waarvoor je kiest. De boeken zijn in principe Nederlandstalig, maar als je graag een Engelstalig boek in het genre wil ontvangen, kun je een mailtje sturen.

The Boox belooft per box één boek en 3-6 boekgerelateerde hebbedingetjes. De boeken zijn voornamelijk paperbacks en uitgebracht in de maand dat de box bezorgd wordt. Een box kost €29,95, ongeacht welk genre je kiest. Verzending naar Nederland is hierbij inbegrepen; voor inwoners uit Belgie komt er nog €4,95 aan verzendkosten bij. De betaling wordt tijdens het bestelproces verwerkt. Betalen kan via iDeal of Mister Cash.

Vind je een verrassingsboek nou heel erg leuk, maar al die frutseltjes nutteloos? Dan heeft The Boox ook nog een alternatief, namelijk een Blind Date! Zo'n date kost je €20, met dezelfde verzendvoorwaarden als de gewone boxen. Geen goodies, maar wel een leuke boekenlegger. Je kunt bij een date kiezen uit de genres English, fantasy, roman of thriller.

28c8165054266dfad2f8771ee89b9425.jpg
 OwlCrate

In het verre Noord-Amerika zit Owlcrate. Het bedrijf heeft twee boxen beschikbaar: Owlcrate en Owlcrate Jr. De normale versie bevat een Young Adult-boek dat geschikt is voor de leeftijd van 14+; de Jr. variant is geschikt voor jongere lezers en richt zich op de leeftijd van 8-12 jaar. Owlcrate heeft naast hun losse, eenmalige box ook twee abonnementen beschikbaar en deze sluit je af voor een kwartaal of een halfjaar. 

Owlcrate bevat minimaal één boek uit het Young Adult-genre en 3-5 boekgerelateerde goodies.
Een losse box kost $30, een box bij een 3-maandenplan $29 en een box bij een 6-maandenplan $28. Hier komt nog $20 per box aan verzendkosten bij. De totale prijs per box komt dan uit op ongeveer €42. Betalen doe je met PayPal of creditcard.

Verrassing: met de code 'BOOKRANT15' krijg je bij je eerste bestelling maar liefst 15% korting, wat de prijs voor deze box verlaagt naar €37. Grijp je kans!

Celebrate Books

Celebrate Books komt uit ons eigen kikkerlandje en biedt Engels- en Nederlandstalige boekenboxen aan. Soms zijn de boeken al bekend, maar meestal houden ze het geheim. Celebrate Books biedt geen abonnementen en werkt alleen met losse boxen. Deze moet je dus elke keer opnieuw bestellen.

Je ontvangt één net verschenen boek uit het Young Adult genre met 3-5 cadeautjes. De pijs van een box is gemiddeld €30. Af en toe hebben ze goedkopere boxen en soms ook wat duurdere. De prijs van de box staat altijd netjes aangegeven, dus is bekend voordat je bestelt. De verzendkosten zijn wel altijd hetzelfde: namelijk inbegrepen voor inwoners uit Nederland en €4,95 voor Belgische klanten. Betaling gaat via iDeal of Mister Cash.

Af en toe hebben ze speciale boxen te koop zoals 'Literatour', een box voor volwassenen of 'Surprisepakketten'. De enige manier om erachter te komen wat ze aanbieden is door een bezoekje te brengen aan hun website.

21173fd5f63c6b25679edc0d35d0a7d9.jpgPagehabit

De laatste box die we vandaag bespreken is Pagehabit. Dit Canadese bedrijf onderscheidt zich van de anderen door het enorme aanbod in genres. Naast de bekende YA, fantasy en literatuur bieden zij namelijk ook de genres horror, mysterie, romantiek en science fiction aan! Zij bieden maandabonnementen en kwartaalabonnementen. Juist die kwartaalabonnementen zijn ontzettend interessant, maar daarover later meer! Een box met het maandabonnement kost $30 en hier komt nog $20 verzendkosten bij, wat de totaalprijs op ongeveer €42 brengt. Voor dit geld krijg je een net uitgebracht Engelstalig boek, een persoonlijk briefje van de auteur, een boekenlegger en natuurlijk nog wat goodies die geheim blijven tot het moment dat de box opengemaakt wordt.

Ondanks dat de kwartaalbox een stuk duurder is, is het wel de moeite waard om eens te proberen. Voor ongeveer €66 omgerekend ($50 voor de box + $30 voor het verzending) krijg je hetzelfde als wat er in een maandbox zit. Alleen krijg je niet één, niet twee, maar drie boeken! Eén boek wordt uitgezocht door de mensen van Pagehabit, maar de andere twee boeken worden geselecteerd door niemand minder dan de gekozen auteur van het eerste boek! Naast de persoonlijke brief en boekenlegger, zitten in deze twee boeken ook allemaal kleine notities van de auteur. Hoe leuk is dat?! Wees niet bang, het boek zal onbeschadigd blijven. De notities zitten namelijk met post-its in het boek geplakt. Deze kwartaalboxen zijn alleen in de genres YA of literatuur verkrijgbaar. Ze bieden nog wel een kwartaalbox met kookboeken aan, maar deze prijs is bijzonder hoog en voor ons Nederlanders en Vlamingen waarschijnlijk niet aantrekkelijk. De box kost $75 en met de $30 verzendkosten erbij, brengt dit het totaalplaatje op €87.

Kenden jullie deze Book Boxes al? Lijkt het je leuk of lijkt het je juist nutteloos en geef je je geld liever uit aan andere dingen? Volgende week komt het vervolg op dit artikel, met nóg meer leuke en verslavende book boxes!

- Ondertussen staat ook het tweede artikel over Book Boxes online. Je kunt 'm hier vinden!Reacties op: Book Subscription Boxes (1)

Meer informatie