Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Book Subscription Boxes (2)

op 04 februari 2018 door

Als lezers van Engelstalige boeken zijn wij flink in het voordeel als we een verrassingspakket op de mat willen krijgen. Wereldwijd zijn er namelijk ontzettend veel aanbieders van de zogenaamde Book Boxes. In het vorige artikel over Book Boxes konden jullie uitgebreid lezen wat zo'n box precies inhoudt. Hier kun je dat artikel terugvinden. Vandaag zetten we er nog een paar voor jullie op een rijtje

Door Yvonne

Fairyloot

Het Britse bedrijf Fairyloot geeft je de keuze tussen een losse box of een abonnement. Een losse box bestel je voor één keer en betaal je tijdens het bestelproces. Betalen kan door middel van PayPal en creditcard. In de abonnementen geeft Fairyloot haar klant de keuze tussen een abonnement van drie maanden of zes maanden. De betaling kan alleen door middel van creditcard en wordt in één keer afgeschreven. De prijs van een box blijft gelijk, ongeacht welk abonnement je kiest. Deze box is ontzettend populair en als je interesse is gewekt, is het aan te raden om je in te schrijven op de mailing. Zodra de losse boxen besteld kunnen worden, krijgen de mensen die zich hiervoor hebben aangemeld een mailtje. Bij een abonnement lopen de boxen gewoon door en hoef je je niet druk te maken om de bestelstress.

Fairyloot belooft minimaal één hardcover in het genre fantasy/Young Adult en vijf goodies per box.
Voor deze populaire box betaal je 26 pond, plus verzendkosten (7 pond naar NL en BE), wat de totaalprijs op ongeveer €43 per box brengt.

7478baa25a3a5c84adf86a18fca587ef.jpg

Blind Date with a Book

Blind Date with a Book is de perfecte 'box' voor de Reader die niet van opsmuk houdt. Zij zitten het Verenigd Koninkrijk en bieden eigenlijk gewoon een verrassingsboek aan zonder cadeautjes. De genres zijn oneindig en op de website is het aanbod te vinden. De titel en auteur van het boek blijven een verrassing. Het onderwerp wordt wel vrijgegeven, samen met een paar hints. Zo bestel je niet geheel blind, maar blijft er toch nog iets geheim totdat het pakket op de mat valt.

Omdat de verpakking een stuk kleiner is, is ook de prijs voor dit cadeautje een stuk vriendelijker, namelijk 8 pond. Hier komt nog ongeveer 4 pond bij voor gewone verzending of 6 pond voor verzending met track & trace. Omgerekend is dat in totaal zo'n €12 tot €16 per boek. Betalen kan via PayPal of creditcard.

Naast deze losse aankoop bieden zij ook nog een abonnement. Dit abonnement sluit je eenmalig af en hierna ontvang je zes maanden lang elke maand een boek op de mat. Je selecteert hiervoor eerst een land naar keuze (UK, USA of Rest of the World), vervolgens drie genres en aan de hand van deze keuzes kiezen zij boeken uit. De prijs van een abonnement is 55 pond voor de UK-editie, 60 pond voor de USA-editie en 70 pond voor de Rest of the World-editie. De verzending hiervoor is inbegrepen. Doordat Blind Date with a Book lagere prijsjes heeft, is dit wel (bijna) het perfecte cadeautje voor een boekenworm!

Once Upon a Book

Niet de goedkoopste, maar zeker een van de leukste boxen in deze post is Once Upon a Book Club- box! Zij zijn gevestigd in de Verenigde Staten en zorgen met deze box dat het lezen een tweede dimensie krijgt! Hun box werkt iets anders dan alle anderen: je krijgt geen box thuis waar je in één keer alles uitpakt, maar je krijgt een box waar een aantal kleine cadeautjes zitten die individueel zijn ingepakt. Je opent ze tijdens het lezen wanneer het wordt aangegeven door een ingeplakte post-it. Omdat dit best wel een gok is en dit voor veel mensen toch net een stap te ver is, biedt Once Upon de mogelijkheid om via mail aan te vragen welk boek er in de aankomende box zit. Dit vertellen ze je dan zonder problemen.

Je hebt keuze tussen Adult (18+) of Young Adult (14+). De Adult box kan boeken bevatten uit de genres romantiek, historische fictie of moderne fictie. Ze zullen nooit boeken versturen waarin erotiek of geweld de boventoon voert. De Young Adult kan boeken bevatten uit nog meer genres, namelijk fantasy, moderne fictie, historische fictie, science fiction of mysterie. In elke box vind je een recent uitgebracht boek, 3-5 goodies en een mooie print. Ook bieden zij de mogelijkheid van een leesclub, waarin je met mensen online over het boek kunt kletsen.

Once Upon biedt verschillende abonnementsvormen aan. Je kunt kiezen uit een maand-, kwartaal-, halfjaar- of jaarabonnement. Hoe langer je abonnement loopt, hoe goedkoper de box per keer wordt. Uitgaande van een box met het maandabonnement, betaal je $35, plus nog $26 verzendkosten. Dit brengt de totaalprijs van één losse box op ongeveer €50. Maar als je via deze link bestelt en de code 'BOOKNERD' intoetst, krijg je 10% korting op je eerste box! Hierdoor kost de box voor deze ene keer ongeveer €46. Betalen kan met PayPal of creditcard.

66e0970a79713db63df3fd0c28a75676.jpg

BookVoyage

Een box die je helpt buiten je genres te lezen, dat omschrijft BookVoyage helemaal! Mocht jij niet van goodies houden, dan is deze box misschien wel het proberen waard. Dit Britse bedrijf zorgt elke maand voor een thema dat geheel in het teken van een bepaald land staat. Hierdoor ontvang je een unieke box dat helemaal op het themaland is gericht, dus ook de kleine cadeautjes. Denk hierbij aan koffie of thee en koekjes of snoepjes, afkomstig uit het themaland. Het boek is altijd Engelstalig. Van origine, of vertaald. Zo zou het dus voor kunnen komen dat je een vertaald Nederlands boek op de mat krijgt. Onno schreef al eerder een leuke post over vertaalde boeken van Nederlandse auteurs. Dat artikel kun je hier terug vinden.

Je hebt bij BookVoyage alleen abonnementen. Deze hebben een tijdsduur van een maand, een kwartaal, een halfjaar of een jaar. Hoe langer het abonnement loopt, hoe goedkoper de box per keer zal worden. Een box kost 15 pond en hier komt 5 pond verzendkosten bij voor verzending naar Europa. Voor ongeveer €22 heb je deze unieke box in huis. Als je een halfjaarabonnement afsluit, wordt de verzending ook goedkoper. Voor zo'n abonnement betaal je namelijk eenmalig 15 pond verzendkosten. Betaling kan alleen met een creditcard.

Dit was weer een greep uit de vele boxen die beschikbaar zijn voor de enthousiaste Reader. Het is onmogelijk om alle boxen te bespreken, omdat het aantal aanbieders blijft groeien. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er nog meer is, dan kun je altijd hier even een kijkje nemen. Voor volgende week hebben we nog een laatste artikel. Misschien zit daar nog iets voor je bij. Welke is tot nu toe jouw favoriet? Durf je het aan om eens een verrassingsbox te proberen?

- Ook staat ondertussen ons laatste artikel over de Book Boxes online. Je kunt 'm hier terug vinden. Veel leesplezier!Reacties op: Book Subscription Boxes (2)

Meer informatie